COVID-19 og skolebesøg på Experimentarium

På Experimentarium passer vi godt på hinanden, og vi glæder os til at se dig og din klasse. Skolebesøg skal fortsat bookes på forhånd, og vi har indført en række tiltag, der gør jeres besøg trygt. Få overblikket her.

Det skal være sjovt at besøge Experimentarium, og I skal også føle jer trygge. Derfor har vi indført nogle ændringer i forhold til den måde, I plejer at besøge os på. Vi har gjort vores bedste for, at du og klassen får en sjov, finurlig og lærerig oplevelse hos os –  i trygge omgivelser.

Vi har brug for din hjælp

Vi opfordrer dig som lærer til at være med at opfordre eleverne til at holde afstand og sørge for at de er grundige med hygiejne og brug af håndsprit.

God plads til leg og læring

Med vores næsten 11.000 m2 udstillinger har vi rigtig meget plads til din klasse – faktisk væsentlig mere end, hvad myndighederne anbefaler.

Derfor vil der altid være god plads til oplevelser og sjov læring i alle Experimentariums områder – samtidig med, at det er helt trygt.

Vores dygtige og specialuddannede personale vil hjælpe jer med at bruge vores mange kvadratmeter – tag godt imod deres vejledning, og spørg hvis I er i tvivl om noget.

Book skolebesøget og køb billetten på experimentarium.dk

I skal fortsat booke klassens besøg på forhånd, og i webshoppen kan I samtidig købe skolebilletterne og vælge den dag, I vil komme på besøg.

På den måde kan vi bedst holde styr på, at vi ikke er for mange i huset af gangen.

Læs mere om skolebooking

Fra 29. oktober: Mundbind eller visir er påbudt

Med virkning fra 29. oktober 2020 er det besluttet, at alle gæster over 12 år – altså også du som lærer – skal bære mundbind eller visir overalt i Experimentarium, dvs. i udstillingerne, i forhallen, i butikken, i spisestedet SMASK (undtagen, når I sidder ned og spiser), osv.

Har I ikke medbragt eget mundbind hjemmefra, kan de købes I Experimentariums butik ved indgangen.

Ankomst i forhallen

For at overholde kravet om 1 meters afstand mellem gæster, har vi valgt at ensrette ind- og udgange i forhallen, så den ene svingdør er indgang, og den anden er udgang.

Når I ankommer til forhallen, vil I blive guidet til billetscanningen ved Experimentariums butik. Vejen er mærket med afstandsmærkater.

Rengøringen er skruet i vejret

Normalt er vi meget omhyggelige med rengøring på Experimentarium, men i denne periode er vi endnu mere grundige. Måske vil I derfor opleve, at en udstilling kortvarigt bliver lukket for at blive rengjort.

Derudover vil der være afspritningsautomater ved alle indgange til udstillingsområder, og toiletter og fælles arealer bliver også rengjort ofte.

Enkelte udstillingsområder og aktiviteter er lukket eller ændret

De øgede krav til afstand og hygiejne gør, at vi er nødt til midlertidigt at lukke eller ændre enkelte af vores aktiviteter.

Den Interaktive Biograf er lukket, og det samme er Musiktunnellen på Tagterrassen. Sansetunnelen er åben, men adgang til den vil være lidt anderledes, da I vil blive ledt uden om den mørke tunnel i starten.

Alle skoleværksteder, demonstrationer, shows, dissektioner og andre aktiviteter er i øjeblikket lukket. Vores Bootcamp i Engineering og LEGO værkstedet Byg en forandring kan dog godt bookes, men der er et begrænset antal pladser, og deltagelse er først til mølle.

Vi åbner aktiviteterne lige så snart myndighedernes anbefalinger gør det muligt.

2500 m2 tagterrasse med fantastisk udsigt!

Til gengæld kan I nyde vores fantastiske Interaktive Tag, hvor I både kan slappe af, nyde udsigten over byens tage og prøve kræfter med sjove, udfordrende lege til krop og knop.

Mad og drikke

Madpakkerne kan I spise i vores madpakkeområder på 1. sal ved spisestedet SMASK, ved Miniverset i Stuen og på Tagterrassen.

Bemærk: Som følge af myndighedernes nye retningslinjer for restaurationer i hovedstadsområdet, har vi indført krav om mundbind for alle gæster over 12 år i Experimentariums spisested SMASK på 1. sal. Påbuddet gælder, når I går og står i spiseområdet. Når I sidder ned, må I tage mundbindet af.

Bemærk: Mundbind skal bæres allerede fra I bevæger jer ind i spiseområdet. Har I ikke medbragt eget mundbind hjemmefra, kan de købes I Experimentariums butik ved indgangen.

Vores personale er uddannet til at kunne hjælpe

Alle vores dygtige kolleger er særlig uddannet til at kunne passe på jer. Lyt derfor til deres råd og vejledning når klassen besøger os, og kontakt dem endelig, hvis du har spørgsmål omkring vores nye retningslinjer eller spørgsmål til udstillingerne.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, er du også velkommen til at skrive til os på skolebooking@experimentarium.dk.

Se mere