FAQ: Experimentarium og Corona

Et besøg på Experimentarium skal være sjovt og lærerigt - og også trygt. Vi har samlet alle praktiske oplysninger i en stribe spørgsmål og svar.

Hvorfor skal vi booke vores besøg på forhånd?

I forlængelse af myndighedernes retningslinjer har vi sat et loft over, hvor mange der må være i Experimentarium på samme tid. Booking af besøg hjælper os til at sikre, at vi ikke er for mange i huset af gangen, og dermed skabe rammerne for et trygt besøg for alle.

Skal vi også booke vores besøg på forhånd, hvis vi har årskort?

Ja. Årskortholdere skal booke en ”forudbetalt billet” i bookingsystemet, og fremvise billetten og årskortet ved ankomst til Experimentarium.

Skal skoler også booke besøg på forhånd?

Ja. Vi opfordrer kraftigt til at I booker besøget på forhånd. Vi kan desværre ikke garantere, at der er billetter til jer, hvis I ikke booker besøget på forhånd. Følg vejledningen på bookingsiden. Fremvis billet og eventuelt skoleårskort, hvis I har et sådant, ved ankomsten.

Læs mere om booking til skoler

Kan jeg købe min billet ved ankomst til Experimentarium?

For alles bedste vil vi bede jer om at booke jeres billet på forhånd. Har I ikke booket jeres besøg på forhånd, har I mulighed for at booke besøget på mobil, når I ankommer, men vi kan ikke garantere, at der er ledige billetter. Hvis I har brug for hjælp til at booke billet ved indgangen hjælper vi, så godt vi kan.

Skal jeg fremvise gyldigt Coronapas ved ankomst?

Ja. Det er et krav fra myndighedernes side for, at for at få adgang til Experimentarium skal alle, der er 15 år og derover kunne fremvise gyldigt Coronapas, når I ankommer. Sammen med Coronapasset skal I fremvise ID.

Du kan fremvise Coronapas på en af tre måder:

  1. Enten skal du have fået dit første stik med Corona-vaccine mindst 2 uger før ankomst.
  2. Eller du skal medbringe dokumentation for en negativ corona-test, der højst er 72 timer gammel.
  3. Eller du skal have haft Corona og kunne fremvise en positiv PCR test, der er mellem 14 og 180 dage gammel.

Du kan finde dit vaccinationspas i MinSundhed.

Kan jeg hoppe uden om køen med årskort?

Nej, desværre.

Hvordan er det med ind- og udgang til Experimentarium?

Indgang og udgang til Experimentarium sker gennem forhallen som altid. Men det er lagt i faste rammer, så der er indgang og udgang gennem hver sin svingdør. Når I ankommer, er indgangen tydeligt markeret, I kan ikke gå forkert.

Skal jeg bære mundbind eller visir på Experimentarium?

Nej fra og med 14. juni 2021 er kravet om at bære mundbind bortfaldet. Vi opfordrer dog stadig til at holde afstand og spritte hænder ved en af vores mange spritdispensere.

Hvordan bevæger vi os rundt på Experimentarium?

Alt er næsten som det plejer på Experimentarium, men vi opfordrer til følgende:

  • Vask og sprit hænder af ved ankomst.
  • Hold til højre på trapperne.
  • Benyt de afmærkede indgange og udgange til udstillingsområderne. Der er opstillet spritdispensere ved dem alle.

Hvor meget plads er der til rådighed pr. gæst?

Meget. Da Experimentarium er så stort, og fordi vi har sat loft over antallet af gæster, har vi faktisk mere plads til rådighed pr. gæst, end myndighederne anbefaler.

Hvor tit bliver der gjort rent på Experimentarium?

Tit! Vi er altid meget omhyggelige med rengøring på Experimentarium, men i denne tid, har vi skruet kraftigt op for rengøring overalt. I vil formentlig mest lægge mærke til det, hvis I under besøget oplever, at en aktivitet kortvarigt er lukket for rengøring. Vi rengør også alle løsdele i udstillingen, fx kuglerne i kuglebanerne, klodserne i byggepladsen og alle de farvestrålende træ-grøntsager i Miniverset rengøres individuelt flere gange dagligt.

Er der gode muligheder for at spritte hænderne af?

Ja! Der er opstillet spritdispensere ved ind- og udgange til Experimentarium, ved trapperne på hver etage, ved de enkelte udstillingsområder, ved aktiviteter, som fx hovedtelefoner og kikkerter samt i det hele taget, hvor det giver mening på publikumsarealet.

Er der udstillingsområder, der er lukket eller ændret?

De øgede krav til afstand og hygiejne gør, at vi er nødt til midlertidigt at lukke eller ændre enkelte af vores udstillingsområder/aktiviteter. Vi genåbner dem i takt med at myndighedernes retningslinjer tillader det. Følg med på vores Facebookside og i vores nyhedsbrev, hvor vi melder ud, når tingene åbner igen.

I øjeblikket er følgende områder/aktiviteter lukket: Musiktunnelen på Tagterrassen, den første del af Sansetunnelen, enkelte aktiviteter i ’Under Huden’, udklædningsaktiviteten i Miniverset, shows og visse demonstrationer.

For at undgå sammenstimlen har vi indført et køsystem til Bobleriet, hvor vi lukker ind i hold. Det kan medføre lidt ekstra ventetid.

Vil der være skoleværksteder, demonstrationer og shows?

De fleste skoleværksteder, shows, demonstrationer, dissektioner er fortsat lukket ned på grund af Corona. LEGO-værkstedet ”Byg en forandring” er dog åbent, og I kan dagligt opleve demonstrationen Styr på Virus. Vi genåbner det hele igen når myndighedernes retningslinjer tillader det.

Er Spisestedet SMASK åbent?

Ja, SMASK er åbent igen og er naturligvis indrettet efter myndighedernes retningslinjer for restaurationsbranchen. Det betyder bl.a. mindst 1 meters afstand mellem bordene, at grupper max må være på 10 personer, at der er gode muligheder for at I kan spritte hænder osv.

Er Tagterrassen åben?

Ja, Tagterrassen er åben fra forår til efterår. Og glæd dig. Der er frisk luft og masser af aktiviteter til krop og knop.

Hvor må vi spise vores madpakker og medbragte mad?

I må spise madpakker og medbragt mad i Madpakkeområdet ved Miniverset, og vi har også gjort klar til, at der kan spises under åben himmel på Tagterrassen. Bemærk, at picnic-området ved SMASK på 1. sal pt. er lukket.

Hvad hvis jeg føler mig syg?

Har du symptomer på COVID-19, så lad være med at besøge Experimentarium. Får du det pludseligt skidt under besøget på Experimentarium, så tag hjem med det samme.

Se mere