FAQ: Experimentarium og Corona

Et besøg på Experimentarium skal være sjovt og lærerigt - og også trygt. Vi har samlet alle praktiske oplysninger i en stribe spørgsmål og svar.

Opdateret 26. oktober 2020

Hvorfor skal vi booke vores besøg på forhånd?

I forlængelse af myndighedernes retningslinjer har vi sat et loft over, hvor mange der må være i Experimentarium på samme tid. Booking af besøg hjælper os til at sikre, at vi ikke er for mange i huset af gangen, og dermed skabe rammerne for et trygt besøg for alle.

Skal vi også booke vores besøg på forhånd, hvis vi har årskort?

Ja. Årskortholdere skal booke en ”forudbetalt billet” i bookingsystemet, og fremvise billetten og årskortet ved ankomst til Experimentarium.

Skal skoler også booke besøg på forhånd?

Ja. Vi opfordrer kraftigt til at I booker besøget på forhånd. Vi kan desværre ikke garantere, at der er billetter til jer, hvis I ikke booker besøget på forhånd. Følg vejledningen på bookingsiden. Fremvis billet og eventuelt skoleårskort, hvis I har et sådant, ved ankomsten.

Læs mere om booking til skoler

Kan jeg købe min billet ved ankomst til Experimentarium?

For alles bedste vil vi bede jer om at booke jeres billet på forhånd. Har I ikke booket jeres besøg på forhånd, har I mulighed for at booke besøget på mobil, når I ankommer, men vi kan ikke garantere, at der er ledige billetter. Hvis I har brug for hjælp til at booke billet ved indgangen hjælper vi, så godt vi kan.

Kan jeg hoppe uden om køen med årskort?

Nej, desværre.

Hvordan er det med ind- og udgang til Experimentarium?

Indgang og udgang til Experimentarium sker gennem forhallen som altid. Men det er lagt i faste rammer, så der er indgang og udgang gennem hver sin svingdør. Når I ankommer, er indgangen tydeligt markeret, I kan ikke gå forkert.

Skal jeg bære mundbind eller visir på Experimentarium?

Ja. Med virkning fra 29. oktober 2020 er det besluttet, at alle gæster over 12 år samt personale på Experimentarium skal bære mundbind eller visir overalt i Experimentarium, dvs. i udstillingerne, i forhallen, i butikken, i spisestedet SMASK (undtagen, når I sidder ned og spiser), osv.

Har I ikke medbragt eget mundbind hjemmefra, kan de købes I Experimentariums butik ved indgangen.

Hvordan bevæger vi os rundt på Experimentarium?

Alt er næsten som det plejer på Experimentarium, men vi opfordrer til følgende:

  • Besøg ikke Experimentarium, hvis du/I har symptomer på Covid19.
  • Vask og sprit hænder af ved ankomst.
  • Hold til højre på trapperne.
  • Benyt de afmærkede indgange og udgange til udstillingsområderne. Der er opstillet spritdispensere ved dem alle.

Hvor meget plads er der til rådighed pr. gæst?

Meget. Da Experimentarium er så stort, og fordi vi har sat loft over antallet af gæster, har vi faktisk mere plads til rådighed pr. gæst, end myndighederne anbefaler.

Hvor tit bliver der gjort rent på Experimentarium?

Tit! Vi er altid meget omhyggelige med rengøring på Experimentarium, men i denne tid, har vi skruet kraftigt op for rengøring overalt. I vil formentlig mest lægge mærke til det, hvis I under besøget oplever, at en aktivitet kortvarigt er lukket for rengøring. Vi rengør også alle løsdele i udstillingen, fx kuglerne i kuglebanerne, klodserne i byggepladsen og alle de farvestrålende træ-grøntsager i Miniverset rengøres individuelt flere gange dagligt.

Er der gode muligheder for at spritte hænderne af?

Ja! Der er opstillet spritdispensere ved ind- og udgange til Experimentarium, ved trapperne på hver etage, ved de enkelte udstillingsområder, ved aktiviteter, som fx hovedtelefoner og kikkerter samt i det hele taget, hvor det giver mening på publikumsarealet.

Er der udstillingsområder, der er lukket eller ændret?

De øgede krav til afstand og hygiejne gør, at vi er nødt til midlertidigt at lukke eller ændre enkelte af vores udstillingsområder/aktiviteter. Vi genåbner dem i takt med at myndighedernes retningslinjer tillader det. Følg med på vores Facebookside og i vores nyhedsbrev, hvor vi melder ud, når tingene åbner igen.

I øjeblikket er følgende områder/aktiviteter lukket: Musiktunnelen på Tagterrassen, den første del af Sansetunnelen, enkelte aktiviteter i ’Under Huden’, udklædningsaktiviteten i Miniverset, shows og demonstrationer.

For at undgå sammenstimlen har vi indført et køsystem til Bobleriet, hvor vi lukker ind i hold. Det kan medføre lidt ekstra ventetid.

Vil der være skoleværksteder, demonstrationer og shows?

Nej, desværre. Ved genåbningen af Experimentarium er skoleværksteder, shows, demonstrationer, dissektioner lukket ned. LEGO-værkstedet ”Byg en forandring” vil ligeledes være lukket. Vi genåbner det hele igen når myndighedernes retningslinjer tillader det.

Er Spisestedet SMASK åbent?

Ja, SMASK er åbent igen og er naturligvis indrettet efter myndighedernes retningslinjer for restaurationsbranchen. Det betyder bl.a. mindst 1 meters afstand mellem bordene, at grupper max må være på 10 personer, at der er gode muligheder for at I kan spritte hænder osv.

Som en følge af myndighedernes nye retningslinjer (med virkning fra 29. oktober 2020) skal alle gæster over 12 bære mundbind eller visir overalt på Experimentarium. Det gælder også i spisestedet SMASK på 1. sal. Påbuddet gælder, når I går og står i området. Når I sidder ned, må I tage mundbindet af.

Bemærk: Mundbind skal bæres allerede fra I bevæger jer ind på Experimentarium. Har I ikke medbragt eget mundbind hjemmefra, kan de købes I Experimentariums butik ved indgangen.

Er Tagterrassen åben?

Tagterrassen er lukket for vinteren og åbner igen til foråret. Og glæd dig. Der er frisk luft og masser af aktiviteter til krop og knop – og udsigten mod Øresund er (mindst!) ligeså spektakulær som den plejer at være.

Hvor må vi spise vores madpakker og medbragte mad?

I må spise madpakker og medbragt mad i Picnic-området ved SMASK (se regler for mundbind ovenfor), i Madpakkeområdet ved Miniverset, og vi har også gjort klar til, at der kan spises under åben himmel på Tagterrassen.

Hvad hvis jeg føler mig syg?

Har du symptomer på COVID-19, så lad være med at besøge Experimentarium. Får du det pludseligt skidt under besøget på Experimentarium, så tag hjem med det samme.

Se mere