FAQ: Experimentarium og Corona

Alle Corona-restriktioner er nu ophævet, men vi opfordrer stadig til hensyntagen, at I spritter hænder af i udstillingerne, og at I booker besøget på forhånd i vores webshop.

Hvorfor skal vi booke vores besøg på forhånd?

Det er ikke længere påkrævet at booke og købe billet på forhånd, men for at vi kan sikre bedst muligt flow og oplevelse for alle, opfordrer vi til, at I gør det.

Skal skoler også booke besøg på forhånd?

Ja. Vi opfordrer til at I booker besøget på forhånd. Vi kan desværre ikke garantere, at der er billetter til jer, hvis I ikke booker besøget på forhånd. Følg vejledningen på bookingsiden. Fremvis billet og eventuelt skoleårskort, hvis I har et sådant, ved ankomsten.

Læs mere om booking til skoler

Kan jeg købe min billet ved ankomst til Experimentarium?

Ja, det kan I, men for at sikre bedst muligt flow og oplevelse for alle, opfordrer vi til, at booke jeres besøg og køber jeres billet på forhånd.

Skal jeg fremvise gyldigt Coronapas ved ankomst?

Nej, fra 1. august 2021 er det ikke længere et krav at vise Coronapas, når I besøger Experimentarium.

Vi henstiller dog fortsat til almindelige smitteforebyggende foranstaltninger så som brug af håndsprit, hyppig håndvask og afstand til andre gæster.

Kan jeg hoppe uden om køen med årskort?

Nej, desværre.

Hvordan er det med ind- og udgang til Experimentarium?

Indgang og udgang til Experimentarium sker gennem forhallen som altid. Men det er lagt i faste rammer, så der er indgang og udgang gennem hver sin svingdør. Når I ankommer, er indgangen tydeligt markeret, I kan ikke gå forkert.

Skal jeg bære mundbind eller visir på Experimentarium?

Nej, kravet om at bære mundbind er bortfaldet. Vi opfordrer dog stadig til at holde afstand og spritte hænder ved en af vores mange spritdispensere.

Hvordan bevæger vi os rundt på Experimentarium?

Alt er næsten som det var før Corona på Experimentarium, men vi opfordrer til følgende:

  • Vask og sprit hænder af ved ankomst.
  • Hold til højre på trapperne.

Hvor tit bliver der gjort rent på Experimentarium?

Tit! Vi er altid meget omhyggelige med rengøring på Experimentarium, men i denne tid, har vi skruet kraftigt op for rengøring overalt. I vil formentlig mest lægge mærke til det, hvis I under besøget oplever, at en aktivitet kortvarigt er lukket for rengøring. Vi rengør også alle løsdele i udstillingen, fx kuglerne i kuglebanerne, klodserne i byggepladsen og alle de farvestrålende træ-grøntsager i Miniverset rengøres individuelt flere gange dagligt.

Er der gode muligheder for at spritte hænderne af?

Ja! Der er opstillet spritdispensere ved ind- og udgange til Experimentarium, ved trapperne på hver etage, ved de enkelte udstillingsområder, ved aktiviteter, som fx hovedtelefoner og kikkerter samt i det hele taget, hvor det giver mening på publikumsarealet.

Er der udstillingsområder, der er lukket eller ændret?

I øjeblikket er enkelte områder/aktiviteter lukket, men I vil opleve at næsten alt er klart til jer igen.

Vil der være skoleværksteder, demonstrationer og shows?

LEGO-værkstedet ”Byg en forandring” er åbent, og I kan dagligt opleve demonstrationen Styr på Virus.

Er Spisestedet SMASK åbent?

Ja, SMASK er åbent igen og er naturligvis indrettet efter myndighedernes retningslinjer for restaurationsbranchen, og der er gode muligheder for afspritning.

Er Tagterrassen åben?

Nej, Tagterrassen er lukket for i år, men åbner kortvarigt en uge i uge 42.

Hvor må vi spise vores madpakker og medbragte mad?

I må spise madpakker og medbragt mad i picnic-området ved SMASK på 1. sal og i Madpakkeområdet ved Miniverset.

Hvad hvis jeg føler mig syg?

Har du symptomer på COVID-19, så lad være med at besøge Experimentarium. Får du det pludseligt skidt under besøget på Experimentarium, så tag hjem med det samme.

Se mere