Her er Experimentariums COVID-19 tiltag

Forhåndsbooking af besøg, masser af håndsprit og hyppig rengøring er med til at skabe rammerne om et trygt besøg hos os. Gæster fra 12 år samt personale skal desuden bære mundbind eller visir på Experimentarium.

Opdateret 22. maj 2021

God plads til leg og læring

Med vores næsten 11.000 m2 udstillinger har vi rigtig meget plads – faktisk mere end myndighederne anbefaler.

Derfor vil der altid være god plads til leg, oplevelse og sjov læring i alle Experimentariums områder – samtidig med, at det er helt trygt.

Vores dygtige og specialuddannede piloter vil også være til stede og hjælpe jer med at bruge vores mange kvadratmeter – tag godt imod deres vejledning, når I leger i udstillingerne, og spørg dem, hvis I er i tvivl om noget.

Oplev Experimentarium – på en lidt ny måde

Det skal være sjovt at besøge Experimentarium, og du skal også føle dig tryg. Derfor har vi lavet nogle ændringer i forhold til den måde, som du plejer at besøge os på. Vi har gjort vores bedste for, at I vil få en sjov, finurlig og lærerig oplevelse hos os –  i trygge omgivelser.

Book besøget og køb billetten på experimentarium.dk

For at sikre, at der er god plads til alle, skal I booke en dag og et ankomsttidspunkt og købe billet i Experimentariums webshop.

Har I årskort, skal I også vælge dag og booke jeres besøg på forhånd.

Bemærk: Har I IKKE booket på forhånd, kan vi desværre ikke garantere jer adgang til Experimentarium den pågældende dag.

Vi har ikke venteliste til eventuelle afbudsbilletter. I er velkomne til at dukke op på dagen, men vi kan ikke garantere plads.

Skal jeg fremvise gyldigt Coronapas ved ankomst?

Ja. Det er et krav fra myndighedernes side for, at for at få adgang til Experimentarium skal alle, der er 15 år og derover kunne fremvise gyldigt Coronapas, når I ankommer. Sammen med Coronapasset skal I fremvise ID.

Du kan fremvise Coronapas på en af tre måder:

  1. Enten skal du have fået dit første stik med Corona-vaccine mindst 2 uger før ankomst.
  2. Eller du skal medbringe dokumentation for en negativ corona-test, der højst er 72 timer gammel.
  3. Eller du skal have haft Corona og kunne fremvise et positivt svar, der er mellem 14 og 180 dage gammelt.

Du kan finde dit vaccinationspas i MinSundhed.

Mundbind eller visir er påbudt

Det er besluttet, at alle gæster over 12 år samt personale på Experimentarium skal bære mundbind eller visir i Experimentarium, dvs. i udstillingerne, i forhallen, i butikken, i spisestedet SMASK (undtagen, når I sidder ned og spiser), osv.

Har I ikke medbragt eget mundbind hjemmefra, kan de købes I Experimentariums butik ved indgangen.

Ankomst i forhallen

For at overholde kravet om 1 meters afstand mellem gæster, har vi valgt at ensrette ind- og udgange i forhallen, så den ene svingdør er indgang, og den anden er udgang.

Når I ankommer til forhallen, vil I blive guidet til billetscanningen ved Experimentariums butik. Vejen vil være mærket med afstandsmærkater.

Her får du scannet din billet, hvorefter du kan gå ind i Experimentariums forhal, hvor du har mulighed for at bruge garderobe, toiletter og så videre –  som du er vant til.

Rengøringen er skruet i vejret – og vi følger myndighedernes anbefalinger

Vi er altid meget omhyggelige med rengøring på Experimentarium, men i denne periode er vi endnu mere grundige. Måske vil du derfor opleve, at nogle af vores udstillinger kortvarigt bliver lukket under dit besøg for at blive rengjort.

Derudover vil der være spritdispensere ved alle indgange til udstillingsområder, og toiletter og fælles arealer bliver også rengjort ekstra ofte.

Enkelte udstillingsområder og aktiviteter er lukket eller ændret

De øgede krav til afstand og hygiejne gør, at vi er nødt til midlertidigt at lukke eller ændre enkelte af vores aktiviteter. Det har vi gjort for at sikre jeres tryghed og undgå sammenstimlen.

Vi ved, at det er udstillinger og aktiviteter, som mange af jer holder af, men da jeres sikkerhed er vores første prioritet, har vi taget denne beslutning. Vi håber på snart at kunne åbne udstillingerne igen – følg med på vores Facebookside og i vores nyhedsbrev.

Musiktunnellen på Tagterrassen er lukket. Sansetunnelen er åben, men adgang til den vil være lidt anderledes, da I vil blive ledt uden om den mørke tunnel i starten. Denne del vil være lukket.

For at undgå sammenstimlen har vi indført et køsystem til Bobleriet, hvor vi lukker ind i hold. Det kan medføre lidt ekstra ventetid.

Alle skoleværksteder, demonstrationer, shows, dissektioner og andre aktiviteter er i øjeblikket lukket. Vores LEGO værksted til familier og skoler, Byg en forandring, er åbent – der er dog et begrænset antal pladser, og deltagelse er først til mølle. Læs mere her.

Vores Bootcamp i Engineering til skoler kan også bookes. Også her er der et begrænset antal pladser og deltagelse først til mølle.

SMASK og Picnic-området

Spisestedet SMASK indretter sig efter gældende retningslinjer for restaurationsbranchen med hensyn til afstand mellem bordene, højst grupper på 10 personer, mulighed for at I kan spritte hænder osv.

Der er krav om en minimumsafstand på 1 meter til andre grupper af gæster.

Som en følge af myndighedernes retningslinjer for restaurationer i hovedstadsområdet, har vi indført krav om mundbind for alle gæster over 12 år på Experimentarium – herunder også i spisestedet SMASK på 1. sal. Påbuddet gælder, når I går og står i området. Når I sidder ned, må I tage mundbindet af.

Bemærk: Mundbind skal bæres allerede fra I bevæger jer ind på Experimentarium. Har I ikke medbragt eget mundbind hjemmefra, kan de købes I Experimentariums butik ved indgangen.

Vores personale er uddannet til at kunne hjælpe dig

Alle vores dygtige kolleger er særlig uddannet til at kunne passe på jer. Lyt derfor til deres råd og vejledning, når du besøger os, og kontakt dem endelig, hvis du har spørgsmål omkring vores nye retningslinjer eller spørgsmål til udstillingerne.

Vi har virkelig savnet jeres besøg, glæde og energi, så vi står alle klar til at give jer en god og tryg oplevelse og dele vores viden med jer.

Vi har også brug for din hjælp

Vi har brug for din hjælp, og opfordrer dig derfor til at være grundig med hygiejne og brug af håndsprit.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, er du også velkommen til at skrive til os på info@experimentarium.dk og via vores Facebook-side.

Se mere