Demonstrationer og workshops
Kom og prøv en hands-on oplevelse, hvor I tages igennem forsøg og eksperimenter!
Her introduceres formidling på en ny måde, hvor der vil være forsøg og eksperimenter, samtidig med en del hands-on, hvor I som gruppe eller hold kan være med.
Det er muligt at tilpasse jeres behov, og der kan være alt fra 5 til 100 deltagere med.
Workshops kan opleveles alene, eller kombineres med en introduktion til den enkelte udstilling.
I vil blive forsynet med en LEGO Mindstorms robot, ekstra klodser og en pc. Nu handler det om at løse en simpel opgave, som bliver introduceret i fællesskab. Opgaven går ud på at prøve den legende tilgang til noget helt nyt og at gode resultater med ny teknologi ofte opnås i fællesskab.
Kuglebanen i Havnen ligner en stor legeplads, men i virkeligheden er der også tale om en meget avanceret leg – der som computerspil giver mulighed for at blive belønnet, hvis man er både hurtig og dygtig. Efter en fælles introduktion, opdeles gruppen i hold af tre, hvor opgaven bliver at komme højest på pointtavlen ved at ekspedere varer blandt 10 af udstillingens arbejdsstationer.
Skibssimulatoren i Havnen er helt ægte og rummer flere opgaver end hvad man lige tror. I kan på skift få lov til at sejle et skib ind gennem indsejlingen til Københavns Havn og lægge til kaj på den fineste kajplads ved Langelinje.
Regn med at hver sejltur tager 5-7 minutter. Alle behøver ikke være styrmand, da der også er en masse oplevelse i at være tilstede ’på skibet’, og opleve simulationen.
Hvordan fungerer en lyskilde? Vi laver lys med en blyantsstift og med UV-stråling. Der kommer meget mere lys for pengene med UV-stråling, hvor fosforbelægninger omformer den usynlige stråling til synligt lys (som i lysrør og LED). Vi kan tilmed helt bogstaveligt måle lysets temperatur, og se hvorfor man også køber sine lyskilder efter deres farvetemperatur!
Kan du se forskel på kvaliteten af lyset? Vi ser på to forsøgsopstillinger og gætter på hvilke lyskilder, der er gemt oppe i lampen. Vi bedømmer mængde af lys, lysets farve og ikke mindst lysets farvegengivelse. Der er indbygget en sjov gættekonkurrence, hvor selv eksperter kommer lidt på glat is.
Med store vandmængder efter masser af nedbør, lokal monsterregn, opstuvet havvand i indre danske farvande og stigende verdenshave, så er der masser af udfordringer at håndtere. Ved hjælp af demonstrationer ser, vi hvad der sker, og hvad der skal gøres for at imødegå det.
Hvordan er jordens overflade (kappe) bygget op, og hvorfor har vi jordskælv og vulkaner de steder, hvor de er?
Vi afprøver med en simpel model af San Andreas forkastningen og ser, hvordan stress øges i jordskorpen og giver efter med et dramatisk jordskælv. Vi undersøger Richter skalaen ved hjælp af spaghetti. Hvorfor kan et mindre jordskælv alligevel koste mange menneskeliv? Vi ser på hvad det er, der typisk koster menneskeliv ved jordskælv.
Med udgangspunkt i det uhyggelige undersøiske jordskælv i Det Indiske Ocean i julen 2004 suppleret af jordskred og tsunami i Nuugaatsiaq Grønland juli 2017, laver vi vores eget eksperiment i et særligt kar. Her ser vi på dynamikken i en tsunami. Hvordan opstår den, hvor hurtigt bevæger den sig, og hvordan skyller bølgerne op på kysten? Hvordan skal man redde sig? Og hvorfor er det svært at varsle en tsunami?
På vores breddegrader oplever vi sjældent noget så dramatisk, som de er vant til i USA. I vil høre om, hvad en tornado er, og I skal lave et eksperiment, hvor der tages tid og ses på hvilken strømning, der bedst udveksles med vand og luft mellem to store flasker. Vi vil også komme ind på, hvad forskellen er på en orkan og en tornado, og snakke om ekstreme trykforhold og vindstyrker.
Som i en god quiz er der plads til både lærerige snakke og lidt gætteri. Vi har flere spørgsmål om CO2-belastning, om p-pladser, om priser og om energikilder. I vil blive opdelt i hold á 4 personer, der cirkulerer og løser spillet.
Vær med til at sætte en flot miniature varmluftballon op i forhallen. Experimentarium har en ballon, der er bygget fuldstændig, som de varmluftballoner vi ser på flotte dage rundt over Danmark. I får særrettigheder ved denne spektakulære demonstration, der laves for jer, og alle i gruppen kan få lov til at flyve med ballonen.
Marianne Dall Heegaard
B2B Salgsansvarlig
T +45 2273 9933
E b2b@experimentarium.dk
Gå ikke glip af nye tilbud, arrangementer og finurlige begivenheder på Experimentarium. Tilmeld dig vores B2B nyhedsbrev her.
Glæd dig til nyheder om arrangementer og gode tilbud til din virksomhed.
Indtast din e-mail
Vælg en nyhedsbrevsliste
Prøv venligst igen
Den e-mail du indtastede ser ud til at have en fejl. Indtast venligst en korrekt e-mail adresse.
e-mail du indtastede er allerede på vores mailliste. Tjek din e-post en ekstra gang.
Vi skal bede dig acceptere betingelserne for at modtage vores nyhedsbrev.
Jeg er over 18 år og accepterer hermed, at Experimentarium må kontakte mig med tilbud, information, konkurrencer og events via e-mail og sms og at Experimentarium må spørge mig, om jeg ønsker at opdatere mit samtykke. Læs hele samtykkeerklæringen her.