Vender alting på hovedet

Skolernes Innovationsdag på Experimentarium

Temaet i årets udgave af Skolernes Innovationsdag er "Kroppen på hovedet". På eventen på Experimentarium vil 27 klasser en hel dag arbejde med kreativitet.

Siden sidste udgave af Skolernes Innovationsdag er Experimentarium flyttet tilbage i det store nye hus i Hellerup. Vi har nu dobbelt så meget plads og har derfor mulighed for at lægge kreative rammer om en dag med innovativ hjernetræning på Tuborg Havnevej. Vi har plads til hele 27 skoleklasser.

Pladserne er nu optaget, men læs her, hvad der sker.

Årets tema: Kroppen på hovedet

På Skolernes Innovationsdag på Experimentarium bliver hver klasse guidet gennem et skræddersyet forløb, hvor eleverne træner deres hjerner til at få idéer. I år skal eleverne få idéer til forbedringer af menneskekroppen. Målet er, at de opnår kompetencer til at arbejde og tænke innovativt i forhold til natur og teknologi og biologi.

Lærer at tænke ud af boksen

Det bliver et hæsblæsende program, som kræver, at eleverne på forhånd er i god tankeform. Eleverne skal sammen med dig følge en sti, der går gennem vores udstillinger, hvor I møder vores piloter. I slutter i et FastLab, hvor I bygger jeres bud på, hvordan vi kan forbedre kroppen. Når eleverne har afsluttet dagen, skal de mærke en styrket kreativ selvtillid og en tro på, at de kan træne sig selv i at tænke nyt – igen og igen.

Tilmeldingen er lukket

Pladserne til Skolernes Innovationsdag på Experimentarium er desværre optaget i denne omgang. Men glæd dig til undervisningsmaterialet, som I kan bruge, når I skal holde Innovationsdag hjemme på skolen.

Undervisningsmaterialet lancerer vi i slutningen af februar – tilmeld dig vores skolenyhedsbrev herunder og få direkte besked, når du kan hente det.

Dommerne

Stine Broen Christensen, leder af CPH Maker

Stine arbejder med opfinderi, teknologi og innovation i foreningen Maker. Hun er leder af festivalen Copenhagen Maker, som hvert år præsenterer spændende, sjove og skøre projekter og opfindere fra det danske og internationale maker-miljø. Hun arbejder også med produktudvikling og innovation i værkstedet Underbroen.

’Jeg tror på at nye teknologier vil bidrage til løsningen på mange store samfundsudfordringer – fx på sundhedsområdet hvor fx wearables, robotter og data-monitorering allerede gør store landevindinger’.

Nanna Inie, ph.d., forsker i kreativitet og ideudvikling

Nanna er ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet og forsker i kreativitet og hvordan man udvikler idéer. Hun fokuserer især på hvordan professionelle designere håndterer deres idéer og idéudvikling, og hvad alle andre kan lære af det.

De sidste to år har hun arbejdet som lead organizer af TEDxAarhus, en uafhængigt organiseret spire af TED-konferencen, som er dedikeret til at sprede verdens bedste idéer til et bredt publikum. Hun holder også selv foredrag om innovation og kreativitet – fx her.

Endeligt ejer hun virksomheden Mig & Ole ApS, som producerer brandingvideoer for mange forskellige klienter.

Nanna har en BA i Interaktive, Digitale Medier og en cand.it i Digital Design.

Mai Surrow, indehaver af Marketing Copenhagen

Mai stiftede Marketing Copenhagen tilbage i 2014. Virksomheden beskæftiger sig med en bred vifte af marketingopgaver til virksomheder i alle størrelser både nationalt og internationalt.

Mai er også elite-badmintonspiller på internationalt plan, hvor hun i hovedkategorien Mixdouble er sig blandt de 40 bedste i verden. Hun ved hvad det vil sige at bruge kroppen og presse grænser både fysisk og mentalt.

“Som elitesportsudøver er det alfa og omega af kroppen fungerer optimalt, og at du hele tiden søger af effektivisere og optimere processer, træning, kost osv. Det er spændende at følge teknologien, forskningen og den dataudvikling der kan blandt andet kan optimere sportsudøveres præstationer. Jeg glæder mig utrolig meget til at møde eleverne og opleve de kreative forslag der kan være med til at udvikle krop og hjerne.”

Få nyt om Skolernes Innovationsdag

Tilmeld dig vores månedlige nyhedsbrev til skoler og få direkte besked, når der er nyt om Skolernes Innovationsdag og andre tilbud til dig som lærer.

Jeg er over 18 år og accepterer hermed, at Experimentarium må kontakte mig med tilbud, information, konkurrencer og events via e-mail og sms og at Experimentarium må spørge mig, om jeg ønsker at opdatere mit samtykke. Læs hele samtykkeerklæringen her.

Relaterede artikler