Teater tag en ting

TAG EN TING – EN TEATERFORESTILLING OM JORDFORBINDELSE

Tag din kuglepen i hånden. Måske er den lavet af plastic, metal og blæk, men hvor kommer det fra? Kom på Experimentarium gratis og oplev teaterforestillingen Tag en ting med din 1.–5. klasse.

Fakta om forestillingen

Klassetrin: 1.-5. klasse
Varighed: 45 min.
Pris: Gratis inkl. entré til Experimentarium for skoler

 

Oplev en teaterforestilling om jordforbindelse

Teater Du Milde Himmel har i samarbejde med Teater Core Act produceret forestillingen Tag en Ting, som har premiere på Experimentarium d. 16. oktober. Tag en Ting handler om alle de ting, der omgiver os, og det fantastiske faktum, at jordens rigdom og vores kreativitet tilsammen har skabt alt, hvad vi har i verden omkring os. I uge 43 og 44 tager forestillingen Tag en ting dig og dine elever med på en opdagelsesrejse.

Helene og Line gider ikke noget, for de er ikke lige typerne der leger, eller er vildt interesserede i alle mulige ting. Hvorfor skulle man også det, når man bare kan hænge ud? Men måske bor der alligevel en lille gnist af nysgerrighed i dem, for en enkelt vingummi er nok til at sætte gang i en kæde af begivenheder, som får dem op af sofaen og ændrer deres syn på alting omkring dem.

Tag en Ting er en forestilling om opfindsomhed, om at være nysgerrig – og om hvor tingene kommer fra.

Forestillingen Tag en Ting tager publikum med på en undersøgelse, hvor vi igennem kontakt til de ting der omgiver os i hverdagen, som fx vingummi, tøj og møbler, bliver trukket tilbage til jordens grundstoffer og hele grundlaget for vores materielle daglige liv.

Teater Du Milde Himmel inviterer med forestillingen Tag en Ting publikum med ind i et nysgerrigt, undersøgende og humoristisk univers, der ikke blot giver viden, men også pirrer lysten til at vide mere om, hvor alting kommer fra.

Besøg Experimentarium helt gratis

Sammen med teaterforestillingen får i gratis entré til Exerimentarium og vores nye klimaudstilling Klimatopia – de rejsende fra fremtiden. I udstillingen skal din klasse hjælpe tre tidsrejsende piger tilbage til fremtiden. I får samtidig øjnene op for, at vores valg i hverdagen gør en forskel for klimaet.

Teater Tag en ting. Foto: Jacob Stage

Vælg mellem fem datoer

 • Mandag d. 25. oktober kl. 10.00 (OBS! kun 21 pladser tilbage )
 • Mandag d. 1. november kl. 10.00
 • Tirsdag d. 2. november kl. 10.00
 • Onsdag d. 3. november kl. 10.00
 • Torsdag d. 4. november kl. 10.00

Sådan booker du

Skriv en mail til skolebooking@experimentarium.dk med nedenstående information.
Husk der er et begrænset antal pladser og det er først til mølle.

 • Skolenavn
 • Antal elever
 • Antal lærere
 • Dato for forestillingen
 • Kontaktpersonens navn
 • Kontaktpersonens e-mail
 • Kontaktpersonens telefonnummer

Medvirkende og produktion

Line Svendsen: Idé og kunstnerisk leder, skuespiller
Anika Barkan: Instruktør
Helene Kvint: Skuespiller
Sille Jensen : Dramatiker, grafiker
Christian Q. Clausen: Scenograf og kostumedesigner
Søren Vestergaard: Komponist og musiker
Maria Westh Hage: Producent og PR
Thomas Theis Nielsen: Faglig konsulent/lektor i geografi
Dorthe Eggertsen: Produktionsleder
Rasmus Kajhøj: Teknisk konsulent
Pernille Plantener: Lysdesign

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond, Spar Nord Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden, A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og præsenteres i samarbejde med Gentofte Kommune og Experimentarium.

Experimentarium forbeholder sig retten til at ændre i spilletider og max antal gæster per forestilling med grund i anbefalinger fra myndighederne i forbindelse med COVID-19.

Se mere

Tag en ting er støttet af