'Skakspilleren' i BODY WORLDS.

'Skakspilleren' i BODY WORLDS

HUD LØST ÆRLIGT

BODY WORLDS - du bliver ikke det samme menneske igen!

BODY WORLDS er et hudløst ærligt kig ind i din fascinerende krop. Den verdenskendte, anatomiske udstilling, som viser ægte menneskekroppe, kan opleves på Experimentarium fra den 15. november 2018. BODY WORLDS er åben alle ugens dage og helt til kl. 21.

BODY WORLDS er kroppen, som den virkelig er – og du kommer helt tæt på!

”BODY WORLDS viser ægte menneskekroppe og resultatet af ægte, levede liv – det er det tætteste, de fleste af os nogensinde vil komme et kig ind i vores egen krop. Det er en af de sjældne udstillingsoplevelser, hvor mange vil føle sig forandrede, når de forlader den – du bliver simpelthen ikke det samme menneske igen,” siger Kim Gladstone Herlev, adm. direktør, Experimentarium.

Oplev ægte menneskekroppe

Kroppene i BODY WORLDS er plastinerede. Ved plastinering fjernes kroppens væsker og fedt og erstattes med plastik, som derefter hærdes. Plastineringen stopper nedbrydningen af vævet og bevarer det naturtro og helt livagtigt.

Mest spektakulært i udstillingen står de ikoniske, hele menneskekroppe, som har gjort BODY WORLDS verdenskendt. I stillinger inspireret af hverdagen, sport og kultur, som fx en balletdanser, en hækkeløber og en skakspiller, afsløres det komplekse samspil mellem bl.a. knogler, muskler, sener og nerver – i alle anatomiske detaljer!

Du kan også ved selvsyn se, hvordan livstil og sygdomme sætter sig spor i kroppen, bl.a. det chokerende syn af gråsorte rygerlunger modstillet de sunde lunger fra en ikke-ryger. Blandt de interaktive elementer i udstillingen er ’Det Anatomiske Spejl’, hvor du kan ”krænge huden af” din egen virtuelle krop og se, hvor dine organer sidder placeret.

BODY WORLDS faktaark

Hvordan foregår donorprogrammet? Hvor mange har oplevet BODY WORLDS? Og hvor stor en andel af gæsterne har besluttet at lægge deres livsstil om, efter at have oplevet BODY WORLDS. Download faktaark her og få svar på nogle fornurlige spørgsmål. 

En personlig udstilling for hele familien

De fleste vil uvilkårligt spejle sig i kroppene. Derfor er et besøg i BODY WORLDS en dybt personlig oplevelse, og samtidig er det er en oplevelse for hele familien.

”BODY WORLDS sætter gang i snakken hos både børn og voksne omkring emner som liv og død, at være rask eller syg, og hvad der er sundt og usundt. Det er et kig ind i din egen krop og ind i hverdagen, som fx hvordan blodet kommer helt ud i lillefingeren og hvad det var der egentlig skete dengang, lillesøster kom til skade på cyklen,” siger Kim Gladstone Herlev.

En hyldest til den krop, vi har tilfælles

Mødet med de ægte menneskekroppe i BODY WORLDS rokker ved den måde, vi ser på os selv og hinanden.

I en spørgeundersøgelse gennemført af BODY WORLDS i flere lande svarede 68% af de adspurgte gæster efter besøget,at de forlod BODY WORLDS-udstillingen med et ønske om at leve sundere og mere aktivt. 79% svarede, at de følte en dyb fascination over, hvor forunderlig menneskekroppen er. Halvdelen (47%) svarede også, at de satte større pris på deres egen krop efter at have set BODY WORLDS (1).

”I hverdagen dyrker vi overfladen og de ydre forskelle, men under huden er vi fascinerende ens og så vidunderligt komplekse! BODY WORLDS er en hyldest til den krop, som vi har tilfælles – pointen er, at vi alle skal have det godt i, og med, vores krop, og at vi får lyst til at passe rigtigt godt på den,” siger Kim Gladstone Herlev.

Menneskekroppene i BODY WORLDS stammer fra donorer, som har valgt at skænke deres krop til specifikt BODY WORLDS gennem BODY WORLDS’ donorprogram. Over 18.000 donorer er registreret i donorprogrammet.

BODY WORLDS kan opleves alle ugens dage fra Experimentarium åbner om morgenen og helt til kl. 21 om aftenen i perioden 15. november 2018 til 3. november 2019.

(1): Spørgeundersøgelsen er gennemført af BODY WORLDS i perioden 1995 til 2018 i forbindelse med udstillinger verdenen over. 1.000 gæster er blevet spurgt ved hver udstilling ud fra et enslydende spørgsmålssæt.

FAKTA om BODY WORLDS på Experimentarium

 • BODY WORLDS på Experimentarium er støttet af Lundbeckfonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Louis Petersens legat.
 • BODY WORLDS er skabt af Dr. Gunther von Hagens og Dr. Angelina Whalley. Målet med BODY WORLDS er sundhedsoplysning, og at styrke kendskabet til menneskekroppens anatomi hos både børn og voksne.
 • 47 millioner børn og voksne verden over har oplevet BODY WORLDS, siden den første udstilling blev vist i Japan i 1995.
 • BODY WORLDS-udstillingen er sammensat specifikt til det nye Experimentarium af kurator Dr. Angelina Whalley. Der er tale om en ny udstilling, som er bygget op omkring rejseudstillingen ’BODY WORLDS RX’.
 • BODY WORLDS har besøgt Danmark én enkelt gang tidligere med en udstilling. Det skete i 2011. Udstillingen dengang blev også vist på Experimentarium og var meget velbesøgt.
 • BODY WORLDS består af ægte menneskekroppe, som er plastinerede. Metoden, som er opfundet af Dr. Gunther von Hagen fra BODY WORLDS, erstatter kroppens væsker og fedt med plastik, som derefter hærdes. Plastineringen stopper nedbrydningen af vævet og bevarer det naturtro. Plastineringen betyder samtidig også, at BODY WORLDS-udstillingen er fuldstændig lugtfri.
 • Det tager ca. 1.500 arbejdstimer at plastinere én menneskekrop. Det største plastinat i verden er i øvrigt en hanelefant, som er 3,5 meter høj og 6 meter lang.
 • De opstillede hele kroppe er unikke. BODY WORLDS kopierer aldrig sig selv, og der findes kun ét eksemplar i verden af ”Skakspilleren”, ”Balletdanseren” og de andre hele kroppe.
 • Menneskekroppene i BODY WORLDS kommer fra donorer, som har valgt at skænke deres krop til BODY WORLDS gennem BODY WORLDS’ eget donorprogram. Over 18.000 donorer er registreret i donorprogrammet, som har eksisteret siden begyndelsen af 1980’erne.

Åbningstider og priser

 • BODY WORLDS åbner for gæster torsdag den 15. november kl. 9.30. Udstillingen løber til 3. november 2019.
 • BODY WORLDS kan opleves alle ugens dage fra Experimentarium åbner om morgenen og helt til kl. 21 om aftenen.
 • Indenfor Experimentariums åbningstid giver normal entré også adgang til BODY WORLDS.
  Entré til Experimentarium/BODY WORLDS er:
  Voksne: 195 kr. Barn: 115 kr.
 • Man kan også besøge BODY WORLDS om aftenen efter Experimentariums normale lukketid. Her kan der købes en særlig billet, som kun gælder til BODY WORLDS.
  Entré til BODY WORLDS med særlig billet er:
  Voksne: 115 kr. Barn: 75 kr.
 • Gæster med årskort og Titanium 1+1 årskort til Experimentarium har fri adgang til BODY WORLDS.

For yderligere presseinformation
Christian Juul Yssing
Presseansvarlig, Experimentarium
M: 41 39 17 08
E: christiany@experimentarium.dk

Se mere