kæmp for klimaet

Ny klimaudstilling åbner til efteråret

I udstillingen ”Klimatopia - de rejsende fra fremtiden” skal din klasse hjælpe tre tidsrejsende piger tilbage til fremtiden. I får samtidig øjnene op for, at vores valg i hverdagen gør en forskel for klimaet.

Dette efterår åbner klima-udstillingen Klimatopia – de rejsende fra fremtiden. Tre piger fra tre fremtider er ved et uheld crashet i nutiden i deres tidskupler. Pigerne fortæller om tre vidt forskellige klima-fremtider 100 år fra i dag.

I den ene fremtid, har vi nået klimamålene og verden er i bedre balance. I den anden fremtid er der knaphed på alting, alt for mange mennesker og klimaet er meget ustabilt. I den tredje fremtid er økosystemerne brudt sammen, vandstanden er steget voldsomt og vores samfund er brudt næsten sammen.

I udstillingen skal din klasse hjælpe de tre piger tilbage til fremtiden. Men I kan kun sende dem tilbage til én af de tre fremtider – hvilken fremtid skal det være? Svaret afhænger af vores klima-valg i dag: Hvad vi spiser, hvordan vi producerer og bruger energi, hvordan vi transporterer os og hvilke ting, vi køber.

Eleverne udforsker deres egen livsstil og klima-aftryk i den interaktive udstilling. Og de får mulighed for at overveje, om de vil træffe andre valg. De får samtidig en forståelse af, at deres livsstil og valg i hverdagen faktisk har betydning for klimaet, og at vi alle kan være med til at skabe en bedre fremtid.

Klimatopia – de rejsende fra fremtiden åbner i uge 41 og kan opleves til 8. august 2022.