Den gode ide - fik du den?

Lærernes Innovationsdag på Experimentarium

31. januar 2019 kunne lærere få boostet kreativitet og hittepåsomhed, når vi for fjerde gang afholdt Lærernes Innovationsdag. Hent oplæg fra dagen nederst på siden.

Hvordan kan du som lærer arbejde med innovation og entreprenørskab? Hvad er kreativitet egentlig? Og hvordan arbejder hjernen, når den er kreativ?

Det var nogle af de spørgsmål, man fik svar på, hvis man deltog i Lærernes Innovationsdag på Experimentarium den 31. januar 2019 kl. 14-17.

Lærernes Innovationsdag var en decideret forkælelsesdag med inspirerende oplæg og workshops, der hjælper lærere til at arbejde med innovation og kreativitet – og finde ud af, at det faktisk er let at arbejde med kreativitet.

Om oplægsholderne

Nanna InieNanna Inie

ph.d., forsker i kreativitet og ideudvikling.

Nanna er ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet og forsker i kreativitet, og hvordan man udvikler idéer. Hun fokuserer især på, hvordan professionelle designere håndterer deres idéer og idéudvikling, og hvad andre kan lære af det.

De sidste to år har hun arbejdet som lead organizer af TEDxAarhus, en uafhængigt organiseret spire af TED-konferencen, som er dedikeret til at sprede verdens bedste idéer til et bredt publikum. Hun holder også selv foredrag om innovation og kreativitet – fx her.

Endeligt ejer hun virksomheden Mig & Ole ApS, som producerer brandingvideoer for mange forskellige klienter.

Nanna har en BA i Interaktive, Digitale Medier og en cand.it i Digital Design.

Her finder du præsentationen fra  Lærernes Innovationsdag af Nanna Inie.

Peter Rasmussen
Peter RasmussenProjektleder, Fonden for Entreprenørskab

Peter Rasmussen rådgiver lærere, står for fondens undervisningsmaterialer og metoder til grundskolen. Netværk for undervisere (NEIS), pædagogiske dage og lærerkurser samt internationaleaktiviteter. Har fokus på kurser med fokus på innovation og entreprenørielle processer samt kurser med henblik på processer og integration i daglig/faglig undervisning.

Fonden for Entreprenørskab er det centrale nationale videncenter og omdrejningspunkt for udvikling af entreprenørskab i undervisningen på alle uddannelsesniveauer.

Lærernes Innovationsdag er støttet af Industriens Fond.

Her finder du præsentationen fra Lærernes Innovationsdag af Peter Rasmussen.

Lærernes Innovationsdag er støttet af

Mere nyt til skolerne