Bip båt robot

Glæd dig til robotkonkurrencerne i 2020

Få overblik over de robotkonkurrencer, du og dine elever kan deltage i på Experimentarium i 2020.

I 2020 lægger Experimentarium igen rammer til robotkonkurrencer for børn og unge, og både RoboCup Junior og World Robot Olympiad (WRO) vender tilbage.

RoboCup Junior

RoboCup Junior er årets store dyst for unge robotbyggere og arrangeres i samarbejde med DTU. Finalen afholdes på Experimentarium den 23. marts 2020, men allerede fra mandag d. 16. marts og de følgende dage kan man komme og øve sig på banen indenfor Experimentarium normale åbningstid.

De to vindere i RoboCup Junior går videre til finalen på DTU den 16. april.

Opgaverne, som robotterne skal løse, er altid tilpasset, så både begynderhold og øvede hold bliver udfordret. Konkurrencen foregår på en stor, fysisk bane, og for at få succes i kampen, kræver det både overblik, samarbejdsevner, en velbygget robot og god kodning.

Årets bane (der bygger videre på tidligere års baner) er offentliggjort.

Målgruppen for RoboCup Junior er fra 5. klasse til og med ungdomsuddannelserne.

I kan stille op i hold á 2-5 deltagere, og normalt bliver de fleste deltagere meldt til af en lærer. Men det er også tilladt at stille op alene og melde sig selv til. Alle aldersgrupper konkurrerer på den samme bane.

WRO – World Robot Olympiad

World Robot Olympiad bliver afviklet i samarbejde med WRO Danmark, og stævnet afholdes ligesom RoboCup den 23. marts på Experimentarium.

Tirsdag d. 17. marts opsætter vi to baner, én til indskolingen og én til mellemtrinet. I dagene frem til finalen den 23. marts er det muligt at bygge, øve og træne med sin robot på Experimentarium, ligesom man også selv kan anskaffe sig årets baner og øve hjemmefra.

Årets udfordringer og baner (der ligner tidligere års baner) er offentliggjort. Vi benytter os af ”regular” opgaven, hvor det er bygge- og programmeringsopgaven, der er i centrum.

Et hold består af 2-3 deltagere. Skulle der blive tilmeldt hold af elever fra udskolingen, vil vi forsøge at samle deltagere til en konkurrence for de ældste klassetrin.

Normalt er de fleste tilmeldt via en lærer, men man kan også tilmelde sig via en klub eller bare sammen med kammeraterne.

Der er t-shirts til alle deltagere og vinderne får medaljer.

Introduktionsmøde

Der vil blive holdt introduktionsmøde for interesserede lærere den 5. februar kl. 13-15 på Experimentarium.

Fokus vil være på WRO, men er du i tvivl om hvilken af konkurrencerne din klasse skal deltage i, vil det også være muligt at høre om RoboCup Junior.

Tilmeld jer direkte til Birthe bir@eskills.dk

Praktiske vilkår

I 2020 vil hele arrangementet foregå eksklusivt i Experimentariums 550 m2 særudstillingsområde på 2. etage lige over Spisestedet.

Det betyder, at der er separat adgang til området for deltagerne i øvedagene og på konkurrencedagen, og man kan også komme forbi som hepper, kammerat eller forældre og følge med.

Ønsker man adgang til hele Experimentarium, så kræver det at man køber entré til Experimentarium.

Bemærk: Der vil ikke være instruktører til rådighed på træningsdagene, så holdene skal være selvhjulpne, men der vil blive opsat borde og stole og strømforsyning.

Spørgsmål og tilmelding

Spørgsmål? Skriv til Poul Kattler på poulk@experimentarium.dk.

Mere nyt til skoler