Piloterne Nicolai og Lucas forbereder "Karbid-bomben" - et af de mange eksperimenter, der kan indgå i Experimentariums kommende forsøgsshows. Foto: Anders Bruun.

Bang og bobler

Oplev to nye videnskabs-shows på Experimentarium

Vilde sæbebobler, melbomber og eksploderende brint er blot nogle af ingredienserne, når vores piloter til efteråret indtager Experimentariums scene i daglige videnskabs-shows.

Når du og dine elever til efteråret besøger Experimentarium, kan I opleve endnu mere forbløffende naturvidenskab.

Vi åbner nemlig for en ny udgave af en ægte Experimentarium-klassiker: Videnskabs-shows udført af Experimentariums piloter.

Der vil efter planen være to daglige shows på programmet på Experimentariums Lille Scene. I det ene show vil vores piloter lave store, flotte og vilde sæbebobler. I det andet laver de fysik- og kemieksperimenter med ild, lys, farver og bang i.

Det er første gang siden åbningen af det nye Experimentarium, at man kan opleve shows i de nye omgivelser.

Videnskab og vilde sæbebobler

Sæbeboble-showet er designet til at give dig og dine elever en fantastisk oplevelse med sæbebobler og gøre dine elever nysgerrige og motiverede til selv at eksperimentere videre hjemme.

Gennem showet blæser piloterne større og større sæbebobler, laver forsøg med sæbeboblers former og farver og showet kulminerer med overraskelser – blandt andet i form af brændende sæbebobler. 

Kolber og kvælstof

Det nye forsøgsshow er et overflødighedshorn af sjove, fascinerende, livlige og lærerige eksperimenter i grænselandet mellem kemi og fysik.

Det kommer ikke til at gå stille for sig, når vores piloter får Lille Scene til at dirre af eksploderende hydrogen, melbomber, monokromt lys, flydende kvælstof og en enorm sky, der dækker scenen.

Med andre ord får du og dine elever masser af fascinerende oplevelser, der vækker nysgerrigheden og lysten til at dykke længere ned i videnskaben bag de forbløffende fænomener.

De nye videnskabs-shows kan opleves dagligt fra og med efterårsferien. Ændringer i programmet kan forekomme, så husk altid inden besøget at tjekke Dagens Program her på hjemmesiden.

Se mere