Foto: Adam Mørk

Corona hjælp

Bredt Folketing giver håndsrækning til trængte videnscentre

Experimentarium og 15 andre videnspædagogiske aktivitetscentre lider store tab på grund af Corona-krisen. Med en ny hjælpepakke rækker Folketinget nu en hånd.

Et bredt flertal i Folketinget har vedtaget en hjælpepakke til de 16 såkaldt videnspædagogiske aktivitetscentre i Danmark, som blandt andet tæller Experimentarium, Sagnlandet Lejre og Universe.

Aftalen betyder, at Experimentarium og de øvrige centre kan søge kompensation for op til 80% af de indtægter, man har tabt på grund af Coronakrisen.

Børne- og Undervisningsministeriet skriver i begrundelsen, at “de 16 videnspædagogiske aktivitetscentre i Danmark spiller en vigtig rolle i at fortælle om vanskelige emner – i særdeleshed til børn og unge. Det helt særlige ved centrene er, at deres formidling sker gennem publikums aktive deltagelse. For at sikre, at centrene kommer igennem den aktuelle nedlukning, er aftalepartierne enige om at spænde et ekstra sikkerhedsnet ud under dem.”

Aftalen er indgået af alle Folketingets partier bortset fra Ny Borgerlige.

Videnspædagogiske Aktivitetscentre

De Videnspædagogiske Aktivitetscentre, VPAC, er en sammenslutning af oplevelsescentre, hvor børn og voksne får viden og indsigt i natur, historie og videnskab gennem lærerige, praktisk orienterede og udfordrende aktiviteter for alle sanser. Der er 16 VPAC’ere i Danmark, som alle får støtte fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Se mere