Lyse gave ideer

10 gode gaver fra Experimentariums butik

Julen er hjernernes tid og i Experimentariums butik får du det årlige julegavepuslespil til at gå op. Her har du 10 skønne gaveideer fra vores butik og webshop.

Vi kender dem allesammen. Hvert år til jul er der dem på gavelisten, der sætter både hjernen og opfindsomheden på overarbejde. Men ikke i år!

I Experimentariums anderledes, velassorterede og helt igennem finurlige butik finder du gaverne, som selv de svære på din modtagerliste bliver glad for. Husk, at du sagtens kan besøge uden at købe entré til Experimentarium.

En del af gaverne fås også i vores webshop.

1. Redningen er en bæredygtig rygsæk

Bidrag til en grønnere fremtid med Viking Ligebag – en stilsikker, praktisk og bæredygtig rygsæk fra det danske firma Grünbag.

VIKING tasker er lavet af genbrugt materiale fra VIKINGs livreddende udstyr, som er designet til at kunne modstå ekstreme vejrforhold på havet. Materialet er derfor både vandafvisende og meget slidstærkt. Det gør tasken yderst holdbar og praktisk. På havet bruges den orange farve som blikfang for redningsfartøjer, så med en Viking LifeBag kommer du helt sikkert til at skille dig ud fra mængden.

Pris: 1049 kroner

Se VIKING Lifebag Rygsæk i webshoppen 

2. Få god kemi i køkkenet

Med Steam Kitchen Science kan I lave fantastiske og sjove science forsøg i køkkenet.

Kitchen Science er et spændende sæt, der med mere end 30 sjove eksperimenter demonstrerer grundlæggende principper indenfor videnskab på en sjov, sikker og fantasifuld måde.

Pris: 285 kroner

Se Steam Kitchen Science i webshoppen

 

 

3. En klassiker på pinde

Lav den fineste 3D kunst med Pin Art – kun fantasien sætter grænser. Læg hånden, ansigtet eller en genstand mod de mange hundrede pinde på pladen og se aftrykket i form af flotte tredimensionelle strukturer.

Den iøjnefaldende og tiltrækkende opfindelse har været et hit siden 1980’erne, og bør finde sin plads på ethvert børneværelse eller kontor.

Pris: 185 kroner

Se Pin Art i webshoppen

 

4. Kloden drejer

Den smukke drejende jordklode fra Mova er en iøjnefaldende globus, der blidt drejer rundt. Mova er nemlig forsynet med skjulte solceller, så den drejer ved hjælp af det omgivende lys samt jordens magnetfelt . Du behøver derfor ingen batterier eller rodede ledninger.

Mova er håndlavet og lækkert beklædt med NASAs billeder af jorden set fra rummet, så du får et kig på kloden, som kun de færreste mennesker ellers oplever.

Pris: 11,5 cm: 1650 kroner 21,5 cm: 4150 kroner

Mova globen fås ikke i webshoppen, men kan ses og købes i Experimentariums butik. 

 

5. Styr på elementerne

Isabel Thomas’ guide til Det periodiske system hjælper unge læsere ind i grundstoffernes forunderlige og fascinerende verden.

Thomas guider ikke blot til samtlige grundstoffer vi kender til, men også til alle de forbløffende og bemærkelsesværdige måder, vi har lært at bruge grundstofferne på – fra kvælstofgødning til de platinbaserede lægemidler, der hjælper med at behandle kræft. Og når du først har lært, at der bruges flere grundstoffer til at bygge en smartphone end et menneske, vil du aldrig se på tingene omkring dig på samme måde igen.

Pris: 235 kroner

Se Exploring the Elements i webshoppen

6. Den køligste termoflaske til kolde og varme drikke

Rejseflasken Bottle Up fra Les Artistes holder din drink varm eller kold i enhver situation. Flasken holder nemlig på varmen i helt op til 12 timer og på kulden helt op til 24 timer! Med dobbelt lag rustfrit stål og kobber belægning, har Bottle Up et helt fantastisk isolerende system. Dette støttes af et isotermisk og roterende låg med en tidsindikator, så du altid kan holde styr på hvor længe, du har haft din væske i flasker, eller hvornår du sidst har drukket.

Bottle Up er lige perfekt på varme og kolde dage – og så er den både praktisk og cool!

Pris: 265 kroner

 Se Bottle Up fra Les Artistes i webshoppen

7. Videnskab til hele familien

Naturvidenskab som aldrig før! Med dybdegående beskrivelser, flotte fotos og detaljerede illustrationer giver opslagsværket ‘Familiens store bog om videnskab’ jer svar på hundredvis af naturvidenskabelige spørgsmål – på en sjov og letforståelig måde.

Pris: 300 kroner

Se Familiens store bog om videnskab i webshoppen

 

 

 

8. Verdens mest tiltrækkende spil

Kluster er simpelt men alligevel hamrende udfordrende, og det er det perfekte spil til både store og små i familien. Kluster får dig til at hoppe af begejstring eller ærgrelse, når magneterne langsomt rumsterer og pludselig klasker og klynger sammen. Så skal klyngen nemlig samles op af dig eller din modstander. Hvem kommer af med alle sine magneter først?

Pris: 210 kroner

Se Kluster i webshoppen

 

9. Få lys i mørket med den originale lavalampe

Der er lavalamper og så er der lavalamper. Vi elsker selv de fleste, men de legendariske modeller fra Mathmos er noget særligt. Det er de originale lavalamper,  fremstillet i Storbritannien og designet af selveste opfinderen af lavalampen, grundlæggeren af Mathmos, Edward Craven-Walker. Hver flaske fyldes i hånden på Mathmos fabrikken efter en unik formel, der giver Mathmos lavalamper de bedste former på lavaformationerne, de klareste væsker og den længste levetid.

Denne model, Astrobaby, er et slankere alternativ til den klassiske Astro, men den giver den samme rolige og varme atmosfære.

Pris: 745 kroner

Astrobaby fås ikke i webshoppen, men kan ses og købes i Experimentariums butik.

10. Gavekort til Experimentarium

Sidst men ikke mindst har vi den perfekte gave til personen, der vil vælge selv. Den glade modtager bestemmer selv, om gavekortet skal bruges til entré til Experimentarium eller en cool gave fra butikken.

Se gavekort i webshoppen

Kig forbi butikken på Experimentarium – eller besøg webshoppen

Experimentariums butik har åbent hver dag i december – helt op til den 24. (juleaften dog kun til kl 14). Du behøver selvfølgelig ikke købe entrébillet for at handle. Se åbningstiderne her

Sådan får du fri fragt i webshoppen

Webshoppen har til gengæld altid åbent – og handler du for mere end 750 kroner får du fri fragt på dine juleindkøb.

I vores webshop finder du mange flere varer

Mere jul