Foto: BODY WORLDS

Experimentarium viser BODY WORLDS - du bliver ikke det samme menneske igen!

BODY WORLDS på Experimentarium er et hudløst ærligt kig ind i din fascinerende krop. Den verdenskendte udstilling, som viser ægte menneskekroppe, åbner den 15. november 2018.

Oplev ægte menneskekroppe fastfrosset som i et splitsekund af bevægelse, se hvordan din livstil og sygdomme sætter sig spor i din krop og ”kræng huden” af din egen virtuelle krop i ’Det Anatomiske Spejl’ og se, hvor dine organer sidder.

Den 15. november 2018 åbner den verdenskendte udstilling BODY WORLDS på Experimentarium. BODY WORLDS er Experimentariums første særudstilling efter det nye science center i Hellerup åbnede i januar 2017.

”BODY WORLDS viser ægte menneskekroppe og resultatet af ægte, levede liv – det er det tætteste, de fleste af os nogensinde vil komme et kig ind i vores egen krop. Det er en af de sjældne udstillingsoplevelser, hvor mange vil opleve, at de er forandrede, når de forlader den – du bliver simpelthen ikke det samme menneske igen,” siger Kim Gladstone Herlev, adm. direktør, Experimentarium.

BODY WORLDS’ udstillinger er set af 47 millioner børn og voksne verden over. Oplevelsen af at se de ægte menneskekroppe giver anledning til mange spørgsmål hos både store og små – som fx hvordan vi egentlig trækker vejret og hvordan blodet kommer helt ud i lillefingeren.

Blandt de udstillede menneskekroppe er bl.a. en balletdanser fastfrosset i en evig pirouette giver en sjælden forståelse af det komplekse samspil mellem muskler og sener og et kig ind i en gravid mave, som giver et enestående glimt af livets begyndelse. Udstillingen byder også på det chokerende syn af gråsorte rygerlunger modstillet de friskt lyserøde lunger fra en ikke-ryger.

En hyldest til den krop, vi har tilfælles

BODY WORLDS giver ikke kun en større viden om kroppens anatomi – mødet med de ægte menneskekroppe kan også rokke ved den måde, vi ser på os selv og hinanden.

I spørgeundersøgelser gennemført af BODY WORLDS i flere lande har 68% af de adspurgte gæster fx svaret, at de forlader BODY WORLDS-udstillingen med et ønske om at leve sundere og mere aktivt.

”Vi er besatte af, hvordan vi ser ud. Vi dyrker overfladen og de ydre forskelle – men under huden er vi fascinerende ens og vidunderligt komplekse! BODY WORLDS er en hyldest til den krop, som vi har tilfælles – pointen er, at vi alle skal have det godt i, og med, vores krop, og at vi får lyst til at passe rigtigt godt på den,” siger Kim Gladstone Herlev.

BODY WORLDS kan opleves alle ugens dage fra Experimentarium åbner til kl. 21 om aftenen i perioden 15. november 2018 til 3. november 2019.

FAKTA om BODY WORLDS på Experimentarium

 • BODY WORLDS er skabt af Dr. Gunther von Hagens og Dr. Angelina Whalley.
 • 47 millioner børn og voksne verden over har oplevet BODY WORLDS, siden den første udstilling blev vist i Japan i 1995.
 • BODY WORLDS kan opleves af både børn og voksne og selv helt små børn får rigtig meget ud af at opleve BODY WORLDS. Experimentarium anbefaler, at de voksne inden et besøg vurderer, om barnet er parat til at opleve BODY WORLDS.
 • BODY WORLDS-udstillingen er sammensat specifikt til Experimentarium af Dr. Angelina Whalley. Der er tale om en ny udstillinger, som er bygget op omkring BODY WORLDS’ udstillingskoncept, kaldet RX.
 • BODY WORLDS har besøgt Danmark én gang tidligere, nemlig i 2011. Udstillingen blev også dengang  vist på Experimentarium og var meget velbesøgt.
 • BODY WORLDS består af ægte menneskekroppe, som er plastinerede – en metode opfundet af Dr. Gunther von Hagens. Metoden erstatter kroppens væsker og fedt med plastik, som derefter hærdes. Plastineringen stopper nedbrydningen af vævet og bevarer det naturtro, helt ned på celleniveau og betyder samtidig også, at udstillingen er helt lugtfri.
 • Det tager ca. 1.500 arbejdstimer at plastinere en menneskekrop.
 • Menneskekroppene i BODY WORLDS kommer fra donorer, som i levende live har testamenteret deres kroppe specifikt til BODY WORLDS gennem BODY WORLDS’ særlige donorprogram. Over 18.000 donorer er registreret i donorprogrammet – de fleste kommer fra Tyskland og USA, men der er også enkelte danske donorer iblandt.
 • BODY WORLDS bliver vist i Experimentariums nyindrettede særudstillingslokale på 2. sal.

Åbningstider og priser

 • BODY WORLDS åbner for gæster torsdag den 15. november kl. 9.30. Udstillingen løber til 3. november 2019.
 • BODY WORLDS kan opleves alle dage fra Experimentarium åbner om morgenen til kl. 21.
 • Indenfor Experimentariums åbningstid giver normal entré også adgang til BODY WORLDS.
  Entré til Experimentarium/BODY WORLDS er:
  Voksne: 195 kr. Barn: 115 kr.
 • Man kan også besøge BODY WORLDS uden for Experimentariums åbningstid. Her kan der købes særlig billet, som kun gælder til BODY WORLDS.
  Entré til BODY WORLDS med særlig billet er:
  Voksne: 115 kr. Barn: 75 kr.
 • Gæster med årskort til Experimentarium har fri adgang til BODY WORLDS.

Læs spørgsmål og svar om BODY WORLDS

For yderligere presseinformation

Christian Juul Yssing
Presseansvarlig, Experimentarium
M: 41 39 17 08
E: christiany@experimentarium.dk

BODY WORLDS på Experimentarium: Den verdensberømte udstilling giver et hudløst ærligt blik på menneskekroppen, som den ser ud under huden.
Besøg udstillingen

Læs mere