Kranen på Klodsepladsen – Experimentariums nye aktivitet på tagterrassen. Foto: Anders Bruun

hejs op byg op og riv ned

Den danske sommer er et uforudsigeligt eksperiment

Men på Experimentarium syder og bobler videnskaben og de gode oplevelser hver dag – uanset vejret. Sommerens nyhed er Klodsepladsen – en byggeplads under åben himmel.

Det nye Experimentarium er designet til typisk, dansk sommervejr. Selv hvis der er skybrud, kan den gode oplevelse ikke regne væk, og på den interaktive tagterrasse kan man nyde den friske luft og solen, når den titter frem. I får en god dag sammen og lærer noget nyt uanset vejret,” siger Kim Gladstone Herlev, adm. direktør, Experimentarium.

Indenfor svæver firkantede sæbebobler gennem luften og farvestrålende kugler triller gennem enorme kuglebaner. Oplev, at dine sanser vækkes og sløves i Sansetunnelen, eller hvad med at hoppe ind i filmens handling i verdens første, interaktive bevægelsesbiograf baseret på bevægelsessensorer?

Hver dag kan du opleve et tæt program af fascinerende forsøg, og du kan få dissekeret kroppens organ-mysterier – hvordan ser et øje ud indeni, og hvordan oplever en sandwich mon rejsen fra mund til mås gennem fordøjelsessystemet?

Klodsepladsen – sommerens nyhed på tagterrassen

Experimentariums store tagterrasse har en strålende udsigt over byens tage og er udstyret med interaktive legeredskaber, som kobler bevægelse og frisk luft med teknologi, matematik og musik.

Sommerens nyhed på tagterrassen er udstillingen Klodsepladsen, som åbner lørdag den 1. juli.

På Klodsepladsen kan du bygge et hus, et fort eller noget helt tredje af store, bløde skumgummi-mursten. Med den store kran kan du løfte og flytte dine byggematerialer.

Undervejs lærer du om grundlæggende byggeprincipper som fx taglægning, og hvordan du bygger stabile vægge. Det er også sjovt at rive det hele ned igen og bygge noget nyt.

Klodsepladsen er sjovest fra 4-8 år og opefter.

Experimentarium er åbent hver eneste dag hele sommeren. Læs mere om udstillingerne her.

Klodsepladsen,-tagterrasen-og-cafeborde

Der er plads til både leg og afslapning på Experimentariums interaktive tagterrasse. Mens de små poder bygger og river ned på Klodsepladsen, kan deres voksne nyde kaffen ved cafébordene ved siden af. Foto: Anders Bruun.

kranen

Skumgummimursten, tegl og kran. Små entreprenører kan prøve kræfter med at bygge et helt hus på Experimentariums tagterrasse. Foto: Anders Bruun.

sona

Sona på tagterrassen kombinerer lyd og bevægelse til en sjov aktivitet for både voksne og børn. Foto: Anders Bruun.

For yderligere presseinformation

Christian Juul Yssing
PR konsulent, Experimentarium
M: 41 39 17 08
E: christiany@experimentarium.dk

Om Experimentarium

Experimentarium er hele Danmarks science center. Vi har været tankevækkende siden 1991 og udforsket verden gennem naturvidenskab og teknologi sammen med millioner af nysgerrige børn og voksne. Vores ambition er at transformere den måde vores gæster oplever og forstår naturvidenskabens og teknologiens betydning i vores liv. Experimentarium er en erhvervsdrivende fond (non-profit) med 200 medarbejdere.

Se mere