Experimentarium byder på masser af finurlig viden og leg i vinterdagene.

Oppe fra og ned

Det syder, bobler og emmer af leg og forbløffende videnskab på Experimentarium. Med 16 nye udstillinger fra alle egne af den snurrige videnskabs afkroge, har det nye Experimentarium noget for enhver smag.

Mere tid til at lege

Og i vinterferien er der ekstra god tid til at blæse sæbebobler, spille på laserharpe, prøve kræfter med Havnens enorme kuglebanespil og tage på oplevelsesrejse i Sansetunnellen.

I uge 7 og 8 holder Experimentarium nemlig åbent en time ekstra til klokken 18 mandag til onsdag og fredag til søndag. Torsdag holder vi åbent helt til kl 20.

Køb din billet online og spar tid og penge

Køb dine billetter på forhånd i vores webshop. Så springer du billetkøen over og sparer desuden en rund 10’er pr. næse.

Eller overvej et årskort: Du har allerede tjent det ind ved dit 2. besøg på Experimentarium.

Daglige dissektioner

Den udvidede åbningstid betyder også at Experimentariums dygtige udstillingspiloter har tid til at udføre endnu flere demonstrationer og dissektioner til glæde for nysgerrige i alle aldre.

Flere gange dagligt kan I fx opleve demonstration af livredning og CO2- og drivhuseffekt. Og hver dag går vi HELT tæt på organerne i vores dissektioner af fordøjelsessystem og øjne.

roof

Foto: Morten Hygum Sørensen

Tagterrassen er åben

Har I lyst til et pusterum og en mundfuld klar, frisk vinterluft efter at have givet den gas i Den Interaktive Biograf og på PULS Torvet, slår vi i vinterferien – for første gang siden åbningen af Experimentarium – dørene op til vores 1.850 m2 store tagterrasse.

Vi har store planer for kommende udstillinger på terrassen men indtil videre kan Iglæde Jer over den betagende udsigt mod Øresund og over byens tage. Terrassen er åben hver dag i uge 7 og 8 mellem klokken 12 og 17.

Vi ses på Experimentarium til vinterferie på hovedet.

Dagens program på Experimentarium

Der sker altid noget på Experimentarium - også ting, der kan have indflydelse på dagens program. Så tag listen med et gran sydesalt.

 • 10:30 - 11:00

  Ild i olien
  Oplev en ild-tornado og lær om ild, forbrænding og flammer. I denne demonstration leger vi med ilden - men vi tager den også alvorligt!

  Olieplatformen i Havnen, 1. sal

 • 11:30 - 12:00

  Øjedissektion
  Lær om lysets vej gennem øjet. Hvordan virker en kontaktlinse? Hvad er den blinde plet - og hvad vil farveblind egentlig sige? I denne demo får du syn for sagen!

  Under Huden, 1. sal

 • 12:30 - 13:00

  Hør om hjertelungeredning
  Få styr på sikkerheden på stranden i denne demonstration af livredning ved havet. Lær at redde liv og prøv en hjertestarter.

  Stranden, 1. sal

 • 13:30 - 14:00

  CO2 og drivhuseffekten
  Alle snakker om CO2, men hvad er det egentlig for noget, hvor kommer det fra? Og hvad bruges det til?

  Olieplatformen i Havnen, 1. sal

 • 14:30 - 15:00

  Øjedissektion
  Lær om lysets vej gennem øjet. Hvordan virker en kontaktlinse? Hvad er den blinde plet - og hvad vil farveblind egentlig sige? I denne demo får du syn for sagen!

  Under Huden, 1. sal

 • 17:00 - 17:01

  Tak for i dag
  Vi lukker for i dag. På gensyn!

  Experimentarium

Du fandt vores hemmelige side!

IMG_0079_webGodt fundet – og velkommen! Her har vi af og til små konkurrencer og andre finurligheder. Som for eksempel spørgsmålet om hvad denne orange bue på vores tagterrasse mon er.

Vinderen i lodtrækningen blandt de opfindsomme bud blev:

Vibeke Gerbøll fra Glostrup

Vibeke får et årskort til Experimentarium. Stort tillykke fra os her på den hemmelige redaktion.

Og hvad er svaret så?

Buen er en del af aktiviteten Sona, der kombinerer musik, lyd og regning med fysisk aktivitet. Du kan for eksempel danse stopdans og hoppe koder – alt sammen oppe på vores interaktive tagterrasse.