The Science Behind Pixar åbner op til efterårsferien

Første gang i Europa! Oplev videnskaben bag Pixar's magiske animationsfilm i The Science Behind Pixar på Experimentarium. Udstillingen åbner lige op til efterårsferien 2022.

Gør Pixar kunsten efter i Experimentariums kommende særudstilling The Science Behind Pixar. Eksperimentér med filmskabernes værktøjer og bring Buzz Lightyear og andre elskede Pixar-karakterer til live.

Hvordan er de store blockbuster animationsfilm som Toy Story, Inderst Inde og denne sommers vilde rumeventyr, Lightyear, egentligt lavet?

Det kan I blive klogere på i Experimentariums kommende særudstilling The Science Behind Pixar. Den 1.250 m2 store særudstilling åbner torsdag den 13. oktober – lige op til efterårsferien.

The Science Behind Pixar er produceret af Museum of Science i Boston i tæt samarbejde med Pixar Animation Studios – og det er første gang den populære rejseudstilling kan opleves her i Europa.

”Det er et kæmpe scoop, at Experimentarium, som de første i Europa, kan vise The Science Behind Pixar. Det er et enestående kig ind i maskinrummet hos Pixar, hvor børn og voksne kan eksperimentere med filmskabernes værktøjer og se magien komme til live i samspillet mellem kunst, videnskab og teknologi,” siger Kim Gladstone Herlev, adm. direktør, Experimentarium.

The Science Behind Pixar er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Knud Højgaards Fond.

Dyk ned i videnskaben bag Pixars filmmagi

The Science Behind Pixar tager jer med hele vejen fra de første idéskitser til færdig animationsfilm – og ind under overfladen, hvor matematikken, geometrien og animationsteknologierne gør det hele muligt.

Eksperimentér med filmskabernes værktøjer i hele 65 aktiviteter, hvor I selv kan prøve kræfter med at modellere, animere, sætte lys, indstille kameravinkler – og derigennem puste liv i nogle af Pixars mest populære filmuniverser og karakterer.

Særudstillingen er for hele familien og særligt velegnet for børn fra 8 år. Den er desuden målrettet skoler fra 4. klassetrin til og med ungdomsuddannelserne.

The Science Behind Pixar kan opleves 13. oktober 2022 til 10. april 2023.

Læs mere her

For yderligere presseinformation

Christian Juul Yssing

Presseansvarlig, Experimentarium

M: 41 39 17 08

E: christiany@experimentarium.dk

Se mere