’Forår i luften’ på Experimentarium i Kristi himmelfart-ferien

Forår i luften

’Forår i luften’ på Experimentarium i Kristi himmelfart-ferien

I Kristi himmelfart-ferien går Experimentarium i luften. Fyld lungerne med frisk luft på tagterrassen, fold det perfekte papirfly, byg vilde luft-opfindelser og få blæst hjernen fuld af spændende luft-videnskab.

Experimentariums udstillinger er fyldt med videnskab i luftform. Bliv blæst godt igennem i vindtunnellen, fyr brintraketten af med knaldgas, eller se hvordan din krop ændrer på luftens sammensætning, når du trækker vejret. Du kan også blive klogere på, hvorfor drivhusgassen CO2 kan være et problem, og hvorfor den smager lidt af danskvand.

Experimentarium er for alle aldre, så tag også de allermindste med til en sjov dag sammen i det naturvidenskabelige legeunivers Miniverset. Her kan I opleve, hvordan den usynlige vind skubber til ting. I Blæsten slår bladene saltomortaler i luften, og i Stormbyggeriet skal de store, bløde skumbyggeklodser bygges op, så de holder til stormens rusk.

Vil du kigge ind i kroppen og se, hvordan du egentlig trækker vejret? Så besøg den verdenskendte, anatomiske udstilling BODY WORLDS. Entré til BODY WORLDS er gratis, når entré til Experimentarium er betalt.

Papirfly-værksted

Papirfly er sjove for alle. I Papirfly-værkstedet kan du lære at folde papirfly, som kan flyve ekstremt langt eller er perfekte til elegant luftakrobatik – og du kan teste dit fly på præcisionsbanen.

Papirfly-værkstedet har åbent dagligt i Kristi himmelfart-ferien 30. maj til 2. juni. Se dagens program på www.experimentarium.dk

Byg luft-opfindelser i Idéværket

Byg luft-opfindelser med limpistol, ispinde, sugerør og en myriade af andre hverdagsting. Kan du fx bygge noget, som kan fjerne støjen, når du snakker i mobilen i blæsevejr? Eller som gør det muligt at flyve med drage på en vindstille dag? Inden du bygger løs, så prøv et idéskabende besøg i Ideværkets hjernevrider-maskine og lær at tænke mere kreativt.

Læs om Idéværket her: https://www.experimentarium.dk/udstillinger/idevaerket/

Frisk luft til hjernen på Den Interaktive Tagterrasse

Den Interaktive Tagterrasse byder på 1.850 m2 interaktive oplevelser under åben himmel, og en strålende udsigt over København.

Prøv fx Tagstranden, hvor du kan blive klar til badesæsonen med masser af viden om badesikkerhed. Eller bliv herligt forpustet med din familie eller venner i Sæt kroppen i spil – et elektronisk tagfat-spil, som udfordrer både krop og hjerne. Test jeres kondition og reaktionsevne i et af fire udfordrende tagfat-spil.

Læs om Den Interaktive Tagterrasse her: https://www.experimentarium.dk/udstillinger/den-interaktive-tagterrasse/

Experimentariums nye åbningstider:

Mandag til torsdag: Kl. 9.30 – 17

Fredag og weekender: Kl. 9.30 – 19


Om Experimentarium

Experimentarium er hele Danmarks science center og blev i august 2018 kåret af TIME Magazine som en af verdens 100 bedste og mest innovative oplevelser. Vi har været tankevækkende siden 1991 og udforsket verden gennem naturvidenskab og teknologi sammen med millioner af nysgerrige børn og voksne. Vores ambition er at transformere den måde vores gæster oplever og forstår naturvidenskabens og teknologiens betydning i vores liv. Experimentarium er en erhvervsdrivende fond (non-profit) med 150 medarbejdere. Læs mere påwww.experimentarium.dk. Følg Experimentarium på FacebookInstagram og LinkedIn.

Se mere