BODY WORLDS. Foto: David Trood

BODY WORLDS. Foto: David Trood

EN FRISK START

BODY WORLDS ønsker et hudløst ærligt nytår!

Nytår - en frisk start! Du har sikkert sat dig for, at ville leve sundere, styrke kroppen og lægge de dårli-ge vaner bag dig. Start ud med et nytårsbesøg i BODY WORLDS og bliv motiveret til at passe bedre på din fascinerende krop.

BODY WORLDS er åben mellem jul og nytår (lukket 31. december og 1. januar). Vi åbner igen den 2. januar med længere åbent på fredage, lørdage og søndage. Læs mere om BODY WORLDS og åbningstider her

Find motivationen

Julens lækkerier ligger godt i maven, men tungere på fysikken og samvittigheden som juledagene fortoner sig. Det nye år lokker forjættende med en frisk start! Du vil leve sundere, styrke og tone din forsømte krop og droppe smøger, alkohol, fedt og sukker! For de fleste af os holder de gode intentioner et par uger ind i januar. Så sætter hverdagen hårdt ind!

Men et hudløst ærligt kig ind i kroppen, kan hjælpe med at finde motivation til at træffe de sunde valg på den lange bane. Så får du måske ikke brug for et nytårsfortsæt til næste år.

Mødet med de ægte menneskekroppe i BODY WORLDS rokker nemlig ved den måde, vi ser på os selv – og mange forlader den verdenskendte, anatomiske udstilling med et ønske om at passe bedre på deres krop.

I en spørgeundersøgelse, gennemført af BODY WORLDS i flere lande, svarer 68% af de adspurgte gæster,at de forlader BODY WORLDS-udstillingen med et ønske om at leve sundere og mere aktivt. 79% svarer, at de føler en dyb fascination over, hvor forunderlig menneskekroppen er. Halvdelen (47%) svarer også, at de sætter større pris på deres egen krop efter at have set BODY WORLDS (1).

(1): Spørgeundersøgelsen er gennemført af BODY WORLDS i perioden 1995 til 2018 i forbindelse med udstillinger verdenen over. 1.000 gæster er blevet spurgt ved hver udstilling ud fra et enslydende spørgsmålssæt.

BODY WORLDS viser kroppen som den er

Du kommer helt tæt på og ser det komplekse samspil mellem bl.a. knogler, muskler, sener og nerver i alle anatomiske detaljer!

Du kan også ved selvsyn se, hvordan din livsstil og dine valg i dagligdagen kan sætte sig spor i kroppen, bl.a. det chokerende syn af gråsorte rygerlunger modstillet lungerne fra en ikke-ryger, og et fuldt kropssnit gennem en svært overvægtig person i kontrast til en normalvægtig person.

Åbningstider i BODY WORLDS

BODY WORLDS kan opleves mellem jul og nytår (lukket 31. december og 1. januar) og igen alle ugens dage fra 2. januar 2019.

BODY WORLDS er åben fra Experimentarium slår dørene op om morgenen og helt til kl. 21 om aftenen alle ugens dage. I tidsrummet mellem Experimentarium lukker til kl. 21 kan BODY WORLDS opleves til særpris. Har du årskort til Experimentarium har du naturligvis fri adgang til BODY WORLDS.

Længere åbent på Experimentarium efter nytår

Experimentarium holder nu længere åbent. Fra den 2. januar er der åbent helt til kl. 19 fredage, lørdage og søndage.

Besøg fx PULS Torvet – og hav det sjovt sammen, mens I får motion. Du kan læse mere om PULS Torvet her.

FAKTA om BODY WORLDS på Experimentarium

  • BODY WORLDS på Experimentarium er støttet af Lundbeckfonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Louis Petersens legat.
  • Målet med BODY WORLDS er sundhedsoplysning og at styrke kendskabet til menneskekroppens anatomi hos både børn og voksne.
  • 47 millioner børn og voksne verden over har oplevet BODY WORLDS, siden den første udstilling blev vist i Japan i 1995.
  • BODY WORLDS består af ægte menneskekroppe, som er plastinerede. Metoden, som er opfundet af Dr. Gunther von Hagen fra BODY WORLDS, erstatter kroppens væsker og fedt med plastik, som derefter hærdes. Plastineringen stopper nedbrydningen af vævet og bevarer det naturtro. Plastineringen betyder samtidig også, at BODY WORLDS-udstillingen er fuldstændig lugtfri.
  • Menneskekroppene i BODY WORLDS kommer fra donorer, som har valgt at skænke deres krop til BODY WORLDS gennem BODY WORLDS’ eget donorprogram. Over 18.000 donorer er registreret i donorprogrammet, som har eksisteret siden begyndelsen af 1980’erne.

 

Åbningstider og priser

  • BODY WORLDS kan opleves på Experimentarium indtil 3. november 2019.
  • BODY WORLDS kan opleves mellem jul og nytår fra 2. Juledag til og med 30 december og igen alle ugens dage fra 2. januar 2019.
  • Indenfor Experimentariums åbningstid giver normal entré også adgang til BODY WORLDS.

 

Entré til Experimentarium/BODY WORLDS er:

Voksne: 195 kr. Barn: 115 kr.

 

  • Man kan også besøge BODY WORLDS om aftenen efter Experimentariums normale lukketid. Her kan der købes en særlig billet, som kun gælder til BODY WORLDS.

 

Entré til BODY WORLDS med særlig billet er:

Voksne: 115 kr. Barn: 75 kr.

 

  • Gæster med årskort og Titanium 1+1 årskort til Experimentarium har fri adgang til BODY WORLDS.

 

For yderligere presseinformation
Christian Juul Yssing
Presseansvarlig, Experimentarium
M: 41 39 17 08
E: christiany@experimentarium.dk

 

Om Experimentarium

Experimentarium er hele Danmarks science center og blev i august 2018 kåret af TIME Magazinesom en af verdens 100 bedste og mest innovative oplevelser. Vi har været tankevækkende siden 1991 og udforsket verden gennem naturvidenskab og teknologi sammen med millioner af nysgerrige børn og voksne. Vores ambition er at transformere den måde vores gæster oplever og forstår naturvidenskabens og teknologiens betydning i vores liv. Experimentarium er en erhvervsdrivende fond (non-profit) med 160 medarbejdere. Læs mere på www.experimentarium.dk. Følg Experimentarium på Facebook, Instagramog LinkedIn.