Kig for bi

Mød Experimentarium i dit storcenter

Forskning på Farten: For tiden kan du møde Experimentarium og Statens Naturhistoriske Museum i shoppingcentre over det meste af landet.

Hvor mange gange slår et menneskehjerte på en dag? Hvad kan 15.000 blæksprutter i sprit bruges til? Og hvor kraftig er din hjerterytme sammenlignet med en hvals?

Det er blot nogle af de mange spørgsmål, du kan få svar på, når du besøger den helt nye rejseudstilling for børn og voksne Forskning på Farten.

Forskning på Farten bringer unikke genstande og videnskabelige fænomener fra forskningens verden helt tæt på danskerne – og helt konkret ud i landets shoppingcentre.

Kranier og hjertespringvand

Rejseudstillingen præsenterer genstande fra Statens Naturhistoriske Museums imponerende samlinger af kranier, hjerter, planter og meget mere.

Experimentarium bidrager med demonstrationer af naturvidenskabelige fænomener. Blandt andet kan du opleve et hjertespringvand – en interaktiv installation, der måler din hjerterytme og laver et springvand, der følger din rytme. Og du kan sammenligne dit hjertespringvand med sprøjtene fra en elefant, en giraf og en hval.

Rejseudstillingen vil i løbet af 2018 kunne opleves i forskellige storcentre rundt omkring i landet. Udstillingen er en del af Forskningens Døgn, og er arrangeret af Statens Naturhistoriske Museum, Experimentarium og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Her kan du opleve Forskning på Farten

Uge 27-32: Bryggen, Vejle

Uge 33-37: Waves, Hundige

Uge 38-39: Lyngby Storcenter

Uge 42-44: Vestsjællandscentret, Slagelse

 

Udstillingen Under Huden tager dig med på en opdagelsesrejse i kroppen. Hør lydene af din krop, få et 3D-kig ind i en hjerne, bekæmp en ond virus i immun-spillet og se din egen krop gennem et varmekamera.
Besøg udstillingen