Robot terne kommer

Robotdage på Experimentarium

I weekenden 17-18. marts er der ’Robotdage’ på Experimentarium. De yngste børn kan opleve selv at være robotter, og større børn og voksne kan prøve kræfter med at programmere. Samtidig afvikles robotkonkurrencen RoboCup Junior.  

Det vrimler med robotter i forhallen på Experimentarium i weekenden 17-18. marts. Både den slags, der skal programmeres og den slags, hvor der er små mennesker indeni.

De yngste børn (ca. 3-5 år) kan nemlig klæde sig ud som robotter og opleve at blive ”programmeret”. En sjov leg, som giver de små en forståelse af, at robotter skal ”fortælles” nøjagtigt, hvordan de skal bevæge sig.

De lidt større børn (ca. 5-9 år) kan prøve kræfter med simpel programmering af de sjove KUBO-robotter – små robotter, som husker de kommandoer, som børnene bygger med info-klodser.

For de større børn (fra ca. 9 år) og de voksne lægger LEGO Mindstorms robotter op til mere avanceret programmering via computere. Kan din LEGO Mindstorms-robot mon klare et simpelt højresving? Eller mere end det?

Dyst mod robotten

Kan du stable et tårn af klodser hurtigere end en robot? I Experimentariums udstilling Opfindelsernes Hus kan du teste dig selv og din øje-hånd koordination mod robotarmens altid perfekte programmering.

Robotkonkurrencen ’RoboCup Junior’

I weekenden 17-18. marts kan Experimentariums gæster også opleve, når de unge deltagere i robotkonkurrencen ’RoboCup Junior’ øver sig med deres hjemmebyggede robotter på en kompliceret bane med kurver, porte, en guillotine, et skråplan, en trappe og mange andre forhindringer.

Finalen i ’RoboCup Junior’ foregår mandag den 19. marts kl. 10 og er også åben for Experimentariums gæster.

Vinderne af ’RoboCup Junior’ på Experimentarium kvalificerer sig direkte til finalen i RoboCup på DTU den 5. april 2018, hvor de unge roboteksperter skal dyste videre mod voksne konkurrenter om at være Danmarks bedste robot-byggere.

Læs mere: Tema – Robotdage på Experimentarium

Flere robotter