Varmluftballon i forhallen på Experimentarium

vinter ferien 2023

Oplev luftballon og videnskaben bag Pixars filmmagi i vinterferien

Vinterferien byder på sjov leg og eksperimenter på tværs af hele Experimentarium. I kan blandt andet lege jer ind i den spændende videnskab bag Pixars elskede animationsfilm og være med til at sætte varmluftsballon op.

Varmluftballon og kig ind i kroppens krinkelkroge

I vinterferien har Experimentarium åbent alle dage kl. 9.30 – 17.

På udvalgte dage i vinterferien kan man opleve Experimentariums specialbyggede varmluftballon stige til vejrs op gennem vindingerne i den store, svungne kobbertrappe i Experimentariums forhal. Et par heldige gæster får også lov til at prøve at styre varmluftsballonen.

Programmet i vinterferien byder også på spændende forsøg med bl.a. elektromagnetisme, CO2 og ikke mindst muligheden for at kigge nysgerrigt ind i kroppens krinkelkroge, når Experimentariums formidlere dissekerer øjne og hjerte/lunger (fra kvæg og grise).

Se dagens oplevelser og aktiviteter her

Dyk ned i videnskaben bag Pixars filmmagi

The Science Behind Pixar kan opleves indtil 10. april 2023.

Hvordan er store, populære animationsfilm som Toy Story, Find Nemo og Inderst Inde egentligt blevet til?

Det kan I blive klogere på sammen i Experimentariums 1.250 m2 store særudstilling The Science Behind Pixar.

 The Science Behind Pixar er produceret af Museum of Science i Boston i tæt samarbejde med Pixar Animation Studios – og det er første gang den populære rejseudstilling kan opleves i Europa.

The Science Behind Pixar tager jer med hele vejen fra de første idéskitser til færdig animationsfilm – og ind under overfladen, hvor matematikken, geometrien og animationsteknologierne gør det hele muligt.

Eksperimentér med filmskabernes værktøjer i hele 65 aktiviteter, hvor I selv kan prøve kræfter med at modellere, animere, sætte lys, indstille kameravinkler – og derigennem få indsigt i, hvordan Pixars puster liv i deres populære filmuniverser og karakterer.

The Science Behind Pixar er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Knud Højgaards Fond.

The Science Behind Pixar kan opleves til 10. april 2023.

 Læs mere om The Science Behind Pixar

For yderligere presseinformation

Christian Juul Yssing

Presseansvarlig, Experimentarium

M: 41 39 17 08

E: christiany@experimentarium.dk

Se mere