Foto: Philippe Jessen

styr på energien

Bliv Energi-agent for en dag

Experimentariums og Ørsteds skole-værksted "Energi-agent for en dag" har siden 2008 lært tusinder af skoleelever om bæredygtig energi. Værkstedet er nu genopstået i fantastiske nye rammer, og her kan du se, hvordan du booker.

Velkommen til landet Elektricitanien. Vores minister har brug for hjælp til at omlægge landets energisektor. Dine elever er hermed hvervet som agenter, der skal hjælpe.

Experimentariums og Ørsteds populære skoleværksted for 5. og 6. klasse varer tre timer inkl. frokostpause. Værkstedet er gratis, når entréen til Experimentarium er betalt.

Foto: Philippe Jessen

Booking

“Energi-agent for en dag”-forløbene kører på alle skoledage, og vi har plads til én klasse om dagen.

Booking af “Energi-agent for en dag” skal ske minimum 14 dage i forvejen. Når du booker din klasse, skal du oplyse følgende:

  • Dato for besøg
  • Skolens navn
  • Antal elever
  • Antal lærere
  • Klassetrin
  • Navn og e-mail på kontaktlærer

Book plads til din klasse ved at skrive til skolebooking@experimentarium.dk.

Læs om priser og vilkår.

Søg om transporttilskud

Energiselskabet Ørsted donerer 20 stk. transporttilskud på op til 5.000 kr. pr. tilskud i alt 100.000 kr.

Frist for ansøgninger om tilskuddet er 2. januar 2018. Læs mere og se, hvordan du søger.

Foto: Philippe Jessen

Jagten på den grønne energi

“Energi-agent for en dag” er bygget op over fortællingen om landet Elektricitanien, og i historien rekrutterer vi eleverne som agenter, der skal hjælpe landet med at producere el på en bedre måde.

Værkstedet er delt op i tre dele:

  • Elforbrug hjemme i danske hjem.
  • Jagten på den grønne energi i Experimentariums udstilling Energi Zonen.
  • Sammensætning af Elektricitaniens el-produktion.

 

Forløbet består af aktiviteter både før og eFoto: Philippe Jessenfter besøget i Experimentarium. Undervejs bruger eleverne deres smartphone og den tilhørende app “Jagten på den grønne energi”, som sender dem på hemmelig mission for at indsamle mere viden om de grønne energiformer.

De resultater I opnår, kan I bruge hjemme i klassen efter besøget på Experimentarium. I får både en klasse-hjemmeside og dokumentation med hjem sammen med spareråd fra Ørsted.

Se filmen om Energi-agent for en dag

Filmen herunder giver et indblik i “Energi-agent for en dag”. Se nogle af de aktiviteter dine elever vil opleve i løbet af de tre timer, energiforløbet varer:

Hent lærervejledningen

Her kan du downloade lærervejledningen til “Energi-agent for en dag”.

Gode råd

Værkstedet starter kl. 10.00 og varer 3 timer inklusiv en halv times frokostpause. Vi anbefaler, at klassen kommer en halv time før, og er klar foran værkstedet til venstre for Energi Zonen 10 minutter før start.

Vi anbefaler også, at klassen på forhånd er delt i fem hold, og at mindst 10 elever er udstyret med smartphones (iOS eller Android) med høretelefoner og Energi-agent app’en installeret.

Hent app’en

Som energi-agenter skal eleverne bruge smartphone-app’en “Jagten på den grønne energi”.

I app’en ringer energiminister Else Elstrøm op og stiller opgaver til eleverne, som de skal løse i grupper. De besvarer udfordringerne ved hjælp af fotos og kommentarer og melder tilbage til ministeren og hendes sekretær. På den måde opnår eleverne ny viden om grøn energi, og som lærer kan du se deres besvarelser og senere bruge materialet i undervisningen.

DSC05565

Foto: Philippe Jessen

Tilmeld dig skolenyhedsbrevet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev til skoler og få besked om nye materialer, forløb og andre tilbud til skoler. Vi sender nyt en gang om måneden.

Jeg er over 18 år og accepterer hermed, at Experimentarium må kontakte mig med tilbud, information, konkurrencer og events via e-mail og sms og at Experimentarium må spørge mig, om jeg ønsker at opdatere mit samtykke. Læs hele samtykkeerklæringen her.