Foto: Philippe Jessen

styr på energien

Energiagent for en dag

I Experimentariums og Ørsteds skoleværksted "Energi-agent for en dag" for 5. og 6. klasse bliver dine elever hvervet som energi-agenter, der skal hjælpe landet Elektricitanien med at producere el på en bedre måde.

Om ‘Energiagent for en dag’

5. – 6. klasse natur/teknik
Varighed tre timer fra kl. 10.00 – 13.00 inklusiv frokostpause
Dette værksted er gratis når entréen til Experimentarium er betalt
Emneord: Produktion, forbrug, kwt, vedvarende energi, forsyningssikkerhed, energi og forbrugsbevidsthed (i forhold til energi)

Velkommen til landet Elektricitanien. Vores minister har brug for hjælp til at omlægge landets energisektor. Dine elever er hermed hvervet som agenter, der skal hjælpe.

Værkstedet er delt op i tre dele:

  • Elforbrug hjemme i danske hjem.
  • Jagten på den grønne energi i Experimentariums udstilling Energi Zonen.
  • Sammensætning af Elektricitaniens el-produktion.

Sådan booker I

Bemærk: “Energiagent for en dag” stopper ved udgangen af 2019 og kan derfor kun bookes frem til juleferien.

Forløb kører på alle skoledage, og vi har plads til én klasse om dagen. Booking skal ske minimum 14 dage i forvejen. Bemærk: Ved afbud senere end 10 dage før opkræves et gebyr på 500 kr.

Bookingforespørgsel Energiagent for en dag

Her kan du sende en bookingforespørgsel til Energiagent for en dag. Når du har sendt den, behandler vi forespørgslen og vender tilbage med et svar til den mailadresse du angiver. Bookingen er først endeligt gældende, når du modtager en bookingbekræftelse fra os.
  • Hvis ingen af kategorierne passer til jer, så kontakt b2b@experimentarium.dk for at høre om muligheder for at arrangere et værksted til jer
  • Angiv antallet af elever til værkstedet. Er I mere end 25, beder vi om at I deler jer og booker flere værksteder.
  • (Bekræftelse sendes til denne adresse)

Forløbet består af:

Forløbet består af aktiviteter både før og efter besøget i Experimentarium. Undervejs bruger eleverne deres smartphone og den tilhørende app “Jagten på den grønne energi”, som sender dem på hemmelig mission for at indsamle mere viden om de grønne energiformer.

De resultater I opnår, kan I bruge hjemme i klassen efter besøget på Experimentarium. I får både en klasse-hjemmeside og dokumentation med hjem sammen med spareråd fra Ørsted.

Se filmen om Energiagent for en dag

Filmen herunder giver et indblik i “Energiagent for en dag”. Se nogle af de aktiviteter dine elever vil opleve i løbet af de tre timer, energiforløbet varer:

Hent lærervejledningen

Her kan du downloade lærervejledningen til “Energiagent for en dag”.

Hent app’en

Som energiagenter skal eleverne bruge smartphone-app’en “Jagten på den grønne energi”.

I app’en ringer energiminister Else Elstrøm op og stiller opgaver til eleverne, som de skal løse i grupper. De besvarer udfordringerne ved hjælp af fotos og kommentarer og melder tilbage til ministeren og hendes sekretær. På den måde opnår eleverne ny viden om grøn energi, og som lærer kan du se deres besvarelser og senere bruge materialet i undervisningen.

Hent app’en til Android smartphones

Hent app’en til iPhone / iOS

Gode råd

Værkstedet starter kl. 10.00 og varer 3 timer inklusiv en halv times frokostpause. Vi anbefaler, at klassen kommer en halv time før, og er klar foran værkstedet til venstre for Energi Zonen 10 minutter før start.

Vi anbefaler også, at klassen på forhånd er delt i fem hold, og at mindst 10 elever er udstyret med smartphones (iOS eller Android) med høretelefoner og Energi-agent app’en installeret.

Organisering og lærerens rolle

På alle vores skoleværksteder er det lærerens opgave at eleverne kommer godt forberedte inden værkstedet, så klassen kan få det bedst muligt faglige udbytte. Under selve skoleværkstedet er det lærerens rolle at støtte eleverne i deres undersøgende arbejde.

DSC05565

Foto: Philippe Jessen