OBS: På grund af COVID-19 er Experimentariums skoleværksteder i øjeblikket ikke tilgængelige.
I Hjerte-lunge værkstedet prøver I selv at dissekere. I bliver klogere på hjertets og lungernes funktion hver for sig og samspillet imellem dem.
Om hjerte-lunge værkstedet
4. – 9. klasse natur/teknologi og biologi.
Varighed: tre timer fra kl 9.30 -12.30. Pris: 1000 kroner for klasser med skolekort og 2400 kroner for klasser uden skolekort, prisen er inkluderet entré til Experimentarium.
Emneord: Dissektion, stort og lille kredsløb, EKG, hvilepuls, arbejdspuls, maxpuls, indånding -ilt, udånding – CO2.
I hjerte-lunge værkstedet arbejder I med dissektion af hjerte og lunger. I bliver klogere på deres funktion hver for sig, og det indbyrdes samspil mellem dem. Hjerte-lunge værkstedet er en klassisk dissektion, hvor I får gennemgået hjertets og lungernes opbygning.
Vi støtter op om dissektionen med en række sanselige øvelser, produktive spørgsmål og opgaveløsning i vores udstillinger. I løbet af dagen vil I opleve:
OBS: På grund af COVID-19 er Experimentariums skoleværksteder i øjeblikket ikke tilgængelige.
Forløb kører på alle skoledage, og vi har plads til én klasse om dagen. Booking skal ske minimum 14 dage i forvejen. Bemærk: Ved afbud senere end 10 dage før, opkræves et gebyr på 500 kr. Ved udeblivelse eller afbud senere end 24 timer før værkstedets start opkræves der fuld betaling.
Forløbet består af
OBS: På grund af COVID-19 er Experimentariums skoleværksteder i øjeblikket ikke tilgængelige.
Før I kommer til Experimentarium, kan I se en lille film, der introducerer de vigtigste fagbegreber til hjerte og lunger, og hvordan eleverne bruger fire aktiviteter fra udstilling ”Under huden”. Filmen kan ses her:
Spørgeskema
Til forløbet hører et spørgeskema, som eleverne kan udfylde. Spørgeskemaet hjælper eleverne med at arbejde med de væsentligste fagbegreber på andre måder, så de møder stoffet fra forskellige vinkler. Lærervejledningen giver idéer til arbejdet før, under og efter besøget.
I hjerte-lunge værkstedet kommer I HELT tæt på organerne – blandt andet kan I prøve at puste en lunge op. Se her, hvordan det foregår:
Video: Se et hjerte-lunge sæt
Baggrundsstof
Vi anbefaler, at I arbejder med supplerende videoer og læsestof. Nogle børn finder det grænseoverskridende og ulækkert at have med råt kød og især organer at gøre. For at komme denne ”ad-effekt” i møde, kan de med fordel have set en af de mange dissektioner der er at finde på Youtube (vi anbefaler fx denne), som også kan vise børnene, hvordan man kan lave en lille video om hjerte og lunger.
Organisering og lærerens rolle
På alle vores skoleværksteder er det lærerens opgave at eleverne kommer godt forberedte inden værkstedet, så klassen kan få det bedst muligt faglige udbytte. Under selve skoleværkstedet er det lærerens rolle at støtte eleverne i deres undersøgende arbejde.
Gode råd
Vi anbefaler, at I laver vores aktiviteter både før og efter besøget på Experimentarium.
Vi anbefaler også, at klassen på forhånd er delt i hold af 3-4 elever. Brug eventuelt Experimentariums gruppedelingsværktøj Ryst posen.
Vi anbefaler, at der til hver klasse følger to lærere med, så I får det optimale faglige udbytte af værkstedet.
Vi anbefaler, at klassen ankommer i god tid til hovedindgangen. Vores formidlingsmedarbejder vil følge jer hele dagen, og varetager undervisning og dissektionen.
Værkstedet starter kl. 9.30 og varer 3 timer. Undervejs er der mulighed for at spise en mad. Efter værkstedet er I velkomne til at lege videre i udstillingerne eller nyde frokostpausen i restauranten – I kan købe mad/drikke eller selv tage det med hjemmefra.