Syv fyrtårne

Syv steder i udstillingerne er der skilte, som det, du står ved. Det er de steder, hvor der er quiz. De er nummereret. Find dit spørgsmål herunder. Alle spørgsmål skal besvares, før du kan indsende og være heldig at vinde dagens præmie. Præmien er indkøb i vores dejlige butik for 200 kr.

Skattejagt og quiz i Vejr- og Klimafestival

"Skal udfyldes" indicates required fields

1. Quiz-opgave i Havnen: Storm på havetSkal udfyldes
Med den globale opvarmning følger flere hændelser med storm, kraftig regn og varme og tørkeperioder. I Storm på havet kan du opleve på egen krop, hvordan det opleves at blive udsat for forskellige vindstyrker på åben sø. Når vinden blæser med beaufort 7 står der en container på skibet lige midt for, tættest på jer. Hvilken farve har den?
2. Quiz-opgave i Havnen: Hvor er olien?Skal udfyldes
Brugen af fossil energi er hovedkilden til global opvarmning og skal udfases hurtigst muligt. Ude i den danske Nordsø er der i årevis blevet pumpet olie og gas op af undergrunden. Der er blevet sat en slutdato for det eventyr. I hvilket lag under Nordsøen ligger olien i vores model?
3. Quiz-opgave i Stranden: Havet og vejret former kystenSkal udfyldes
I de kommende år forventes et stigende havniveau, kraftige storme og regnskyl at udfordre Danmarks lange kystlinje. Kan vi beskytte os? Hvilken farve sand kan du bla. finde i opstillingen?
4. Quiz-opgave i Klimatopia: Hvilket klima får vi i fremtiden?Skal udfyldes
Hvad kan vi forvente os af vejret fremover og hvilke klimascenarier opstiller ‘Intergovernmental Panel on Climate Change’ (IPCC). Det er ikke for sent at vende udviklingen. Scenariet med ca. 3 °Cs opvarmning i år 2100 har en farve, hvilken?
5. Quiz-opgave i Klimatopia: Planche bag vindmøllenSkal udfyldes
Masser af mere grøn energi til erstatning af fossil energi er nøglen til at imødegå yderligere klimaforandringer. Danmark har en plan, hvor vores unikke placering med hav og vind omkring os kan gøre os til førende indenfor den grønne omstilling af energisektoren. I planchen på væggen nævnes begrebet ”energiøer”. Hvad er det for noget?
6. Quiz-opgave på Tagterrassen: SkystolenSkal udfyldes
Observationer af vejret er stadig grundlag for at lave pålidelige vejrudsigter. Det drejer sig om målinger af aktuelt lufttryk, nedbør, skydække, luftfugtighed og vindretning- og styrke. Hvilken af disse typer skyer er tegn på godt vejr?
7. Quiz-opgave i Vintersport: Ved igloenSkal udfyldes
Det bliver sværere og sværere at dyrke vintersport i årene der kommer. I Alperne rykker den snesikre zone opad, kunstsne kommer til at dominere. Måske skal man tage toget langt nordpå til nord for polarcirklen for at opleve skibakker med ægte sne? Opgave: Hvor mange lag af isblokke (uden at regne ‘låget’ med) skal man bruge for at bygge den iglo, der er i udstillingen?
Hvis du vinder i dag, så vil vi kontakte dig. Det kan gøres via e-mail, eller....
Eller via telefon, eller...
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.