Eksperiment: Fold et æg
Er du klar til at ÆGsperimentere? Nu kan du folde et æg helt sammen og puste det op igen.
Æggeskaller er normalt hårde og skrøbelige, men i dette forsøg viser vi dig, hvordan du kan folde et æg helt sammen og puste det op igen – uden nogen knæk eller hakker i skallen.
Her viser vores pilot Jannik, hvordan du skal gøre.
Når du placerer ægget i lagereddiken, bliver der dannet en masse bobler på æggeskallen. Lagereddiken består af eddikesyre, som lige så stille opløser den calciumcarbonat (kalk), som æggeskallen er lavet af.
Når ægget har stået længe nok, har lagereddiken opløst hele skallen, og der vil derfor kun være æggehinden tilbage. Når ægget har stået længe nok, er hinden blevet helt blød og kan nu foldes helt sammen.
TIlmeld dig Experimentariums nyhedsbrev og få forunderlig videnskab og tips til sjove eksperimenter, I kan lave derhjemme.
Du modtager nu vores nyhedsbrev. Vi glæder os til at fortælle dig nyt inden længe.
Indtast din e-mail
Vælg en nyhedsbrevsliste
Prøv venligst igen
Den e-mail du indtastede ser ud til at have en fejl. Indtast venligst en korrekt e-mail adresse.
e-mail du indtastede er allerede på vores mailliste. Tjek din e-post en ekstra gang.
Vi skal bede dig acceptere betingelserne for at modtage vores nyhedsbrev.
Ja tak, jeg vil gerne modtage Experimentariums nyhedsbrev.
Jeg er over 18 år og accepterer hermed, at Experimentarium må kontakte mig med tilbud, information, konkurrencer og events via e-mail og sms og at Experimentarium må spørge mig, om jeg ønsker at opdatere mit samtykke. Læs hele samtykkeerklæringen her.