Spørgsmål og svar

Hvad er gennemsnits temperaturen i Danmark om 50 år, hvis vi forsætter som nu?

Menneskets klimaaftryk medfører temperaturstigninger verden over. Men hvad er udsigterne for Danmark om 50 år, hvis vi uændret forsætter samme mønster?

Quote ilustration goes here
Hvad er gennemsnits temperaturen i Danmark om 50 år, hvis vi forsætter som nu?
Spørgsmål fra Britt, København.

Vi har spurgt eksperterne fra Danmarks Meteorologiske Institut, som besvarer spørgsmålet.

Hvad er gennemsnits temperaturen i Danmark om 50 år, hvis vi forsætter som nu?

Det afhænger lidt af, hvilken betydning vi lægger i at ’fortsætte som nu’. Hvis vi tager højde for de politiske ambitioner, som er registreret fra alverdens lande, så forventes middeltemperaturen i Danmark at blive cirka 10 grader i midten af århundredet. I dag er den cirka 8,5 grader.

Det er dog næppe ændringen i gennemsnittet, som vi vil mærke, da vejret mange dage vil ligne, det vi kender fra i dag.

Der, hvor vi mærker forskellen, er, at der bliver flere varme dage og færre kolde. De varmeste dage om sommeren bliver altså varmere, og de koldeste dage om vinteren, bliver også varmere – eller mindre kolde.

Nysgerrig på vejr og klima?

Har du et spørgsmål om vejr og klima? Så er chancen der nu: Stil dit spørgsmål herunder, og få svar fra forskerne fra DMI.

Spørgsmål kan både handle om vejrfænomener (i stil med: “Hvad er et kuglelyn?”), men de kan også handle om klimaet (fx: “Hvad er drivhuseffekten og kan den stoppes?”).

Så er der klima- og vejrting, du har undret dig over, eller går og tænker på, så fyr løs!

Vejr- og klimaeksperter fra DMI har lovet at besvare så mange af jeres spørgsmål som muligt, og vi lægger løbende spørgsmål og svar ud her på siderne.  Vi kan dog ikke garantere, at vi når at besvare alle spørgsmål.

Stil dit spørgsmål til DMI her

 

Se mere