Spørgsmål og svar

Hvorfor må klimaet ikke ændre sig?

Klimaforandringerne er et omdiskuteret og relevant emne. Men hvorfor er forandringerne negative for menneskeheden? Bliv klogere her.

Quote ilustration goes here
Hvorfor må klimaet ikke ændre sig?
Spørgsmål fra Ida, Albertslund.

Vi har spurgt eksperterne fra Danmarks Meteorologiske Institut, som besvarer spørgsmålet.

Hvorfor må klimaet ikke ændre sig?

Udfordringen med menneskeskabte klimaforandringer handler ikke om, at klimaet ikke må forandre sig. Men vi skal være opmærksomme på, at når klimaet ændres, så påvirker det både naturen og vores samfund på hele kloden.

Hvis vi ikke begrænser den menneskelige påvirkning af klimaet, altså vores udledning af CO2 og andre drivhusgasser, så skal vi forberede os på, at vores levevilkår bliver ændret.

Det kan vi gøre ved at planlægge klimatilpasning, altså for eksempel at bygge diger for at sikre vores kyster fra de stigende havniveau, dyrke andre afgrøder end vi nu er vant til og fange andre fisk i de danske farvande, end vi gjort indtil nu.

Det er dog vigtig at være opmærksom på, at hvis den globale opvarmning fortsætter, er der egne af kloden, hvor tilpasning ikke er en mulighed. Der kan for eksempel være steder, hvor det i praksis bliver umuligt at dyrke landbrug på grund af stigende temperaturer og tørke.

Nysgerrig på vejr og klima?

Har du et spørgsmål om vejr og klima? Så er chancen der nu: Stil dit spørgsmål herunder, og få svar fra forskerne fra DMI.

Spørgsmål kan både handle om vejrfænomener (i stil med: “Hvad er et kuglelyn?”), men de kan også handle om klimaet (fx: “Hvad er drivhuseffekten og kan den stoppes?”).

Så er der klima- og vejrting, du har undret dig over, eller går og tænker på, så fyr løs!

Vejr- og klimaeksperter fra DMI har lovet at besvare så mange af jeres spørgsmål som muligt, og vi lægger løbende spørgsmål og svar ud her på siderne.  Vi kan dog ikke garantere, at vi når at besvare alle spørgsmål.

Stil dit spørgsmål til DMI her

Se mere