Kom og leg

Kronprinsesse Mary indviede Miniverset

35 glade børn og Kalle fra Ramasjang hjalp til, da H.K.H. Kronprinsesse Mary torsdag åbnede Miniverset – Experimentariums nye legeunivers for de yngste. Se fotos fra begivenheden.

“Miniverset er børnenes Univers.”

Det siger Kim Gladstone Herlev, administrerende direktør for Experimentarium, da han holder tale denne torsdag, hvor han er vært ved indvielsen af Miniverset, Experimentariums nye legeunivers for de yngste børn fra 1 til 5 år.

Selve indvielsen – en sindrigt snoretræk og et tæppe der falder til side, og masser af børn, der bliver sluppet løs i Miniverset, står H.K.H. Kronprinsesse Mary for.

Dagen bød desuden på film og taler og masser af løjer med Kalle fra Ramasjang, som var konferencier, enmandsband og komiker i én og samme person.

Kronprinsessen blev vist rundt i Miniverset af Kim Gladstone Herlev og fik følgeskab af formanden for Experimentariums bestyrelse Frida Frost, borgmester i Gentofte Kommune Hans Toft samt direktør for Nordea-fonden Henrik Lehmann Andersen.

Se video fra indvielsen

Naturvidenskabeligt indfødte

Det er børnene, der har været det absolutte centrum lige siden Experimentarium begyndte udviklingen af Miniverset for over to år siden, siger Kim Gladstone Herlev.

– Børn leger sig til viden, som en ekspert i leg påpeger. For børnene er leg læring, og læring er leg. Børn er videnskabsfolk fra det øjeblik de kommer til verden og begynder at udforske og udvikle sig gennem observation, undring, afprøvning og oplevelser. Her kommer alle sanser i spil, siger Kim Herlev.

Og han fortsætter: Man taler ofte om børn som ”digitale indfødte”. I Miniverset taler vi om ”naturvidenskabeligt indfødte”. Børn er små videnskabsfolk, og det har vi gjort alt hvad vi kan for at understøtte, stimulere og udfolde i Miniverset, slutter han.

Miniverset er støttet af Nordea-fonden.

Læs meget mere og se video fra Miniverset