4 vilde graviditeter

Utrolig Vild Graviditet

4 vilde graviditeter

Graviditeter kan variere enormt fra art til art. Blandt jordens mange arter findes der blandt andet gravide fædre og turbograviditeter. Læs med her...

Graviditet er på mange områder et fascinerende fænomen. Det er jo på denne måde, at nyt liv bliver skabt! Her er fire helt utrolige graviditeter…

1. Den laaaange graviditet

De fleste højgravide kvinder er ved at være rimeligt trætte af deres situation, når de nærmer sig de 9 måneder, som en normal graviditet varer. Men så tænk lige på, hvordan en elefanthun mon har det. De kan nemlig være gravide i op til 23 måneder. Og så føder de også nogle ret store børn. En nyfødt elefant vejer gerne omkring 105kg.

2. Den hurtige leverance

Det amerikanske pungdyr, opossumen har det væsentligt lettere end både mennesker og elefanter. Dens graviditet varer omkring 14 dage. Til gengæld føder den en lille lyserød og hjælpeløs unge, som den bærer i sin pung i to til tre måneder.

3. Den gravide far

Søhestehannen må siges at være en god repræsentant for den nye type fædre, som er endog meget aktive i børneopdragelsen. Søhestehannen går dog skridtet videre idet, det faktisk er ham, der er gravid. Hunnen efterlader ubefrugtede æg i søhestehannens pung, som han derefter befrugter. Hannen bærer rundt på æggene i flere uger, hvorefter han føder omkring 200 unger.

4. De unge mødre

Marsvin er enormt nuttede, men det er lidt ubehageligt at tænke på, at de kan blive gravide allerede når de er fire uger gamle.  Til gengæld kan de kun få unger, indtil de er omkring fem år. Og de ligger ikke på den lade side efter en fødsel. De fleste marsvin kommer i løbetid igen, to til 15 timer efter deres unger er født.

Er du fascineret af kroppen? Besøg Experimentarium og tag på en rejse helt ind i kroppen i vores udstilling Under Huden.

Se mere