Hjern edag 2023

I hovedet på Fremtidsmennesket

Lad hjernebølgerne gå højt og prøv kræfter med ny teknologi og de etiske dilemmaer, der følger med. Til hjernedagen 2023 sætter vi spot på fremtidsteknologier, hjernen og de etiske dilemmaer der følger med. OBS! Alle pladser er bookede.

Hjernedag 2023 løber af stablen 6 gange over november. Dagen er spækket med aktiviteter for 1. og 2. årgang på naturvidenskabelige STX- og HTX-uddannelser.

Fra kl. 8.30-16.30 sætter vi sammen spot på hjerneteknologi og de etiske overvejelser, vi alle sammen skal huske på vej ind i fremtiden.

I løbet af det 8 timer lange program vil I opleve alt fra foredrag til workshops, hvor jeres krop bliver sat i spil og teknologien kommer helt tæt på.

Det skal I opleve

Foredrag med en forsker
Dagen starter med et fordrag fra en af landets klogeste hoveder inden for hjerneteknologi. Forskerne vil medbringe ting fra deres laboratorier, give et indblik i deres hverdag og komme med en forklaring på netop det, som de forsker i og hvorfor. Emnerne skifter fra uge til uge.

Etik-workshop
Ny teknologi kommer ofte med tilhørende tvivl. Er den nye teknologi så god som forskere og industri mener? Er den god for samfundet? Og hvordan påvirker den mon den enkeltes liv? I workshoppen skal I spille et brætspil, hvor tvivlen og eftertanken sættes i system. Brætspillet er udviklet i samarbejde med Det Etiske Råd.

Teknologi-workshop
Hjernedag 2023 fokuserer på teknologi og hjernen, men hvordan hænger det egentlig sammen? Til denne workshop dykker vi ned i hjernens elektriske signaler gennem elektromyografi-måling. I workshoppen skal I foretage målinger på jeres egen krop og analysere resultaterne bagefter.

Science lounge
En etiker og dagens forsker bliver sat i spotlyset, når Videnskab.dk optager deres podcast Brainstorm live på scenen. I får mulighed for at stille spørgsmål til forskeremnet og er med til at bestemme podcastens omdrejningspunkt.

Fremtidsmennesket
Oplev særudstillingen Fremtidsmennesket, der tager os til år 2035. Her skal I tage stilling til nye teknologier, fx kloning og hjerneimplantater. Men hvad er konsekvenserne ved de nye teknologier? Ved alle udstillingens oplevelser bliver du stillet et etisk dilemma om den nye teknologi. Hvor langt vil du gå?

For at være sikker på, at vi har al den info, vi skal bruge på dig som lærer, beder vi dig udfylde formularen.

Opdatering: Tilmelding for Hjernedag 2023 er lukket.