Tips og tricks

Så let er det at besøge os

Experimentarium er stort, og der er mange oplevelser. Her er et par gode råd til jeres besøg. Du finder også vejledning til, hvordan du forbereder børnene, og hvordan besøget kan leve videre hjemme i jeres institution.

Før besøget

Inden du og din børnegruppe besøger os, skal I booke jeres besøg her.

Se hvilke værksteder vi tilbyder og dyk ned i de pædagogiske vejledninger med specifikke aktivitetsforslag til udstillingerne, der henvender sig til aldersgruppen 0-6 år. Ønsker du et værksted skal du booke dette separat.

Du kan også orientere dig i vores kort over huset, så du kan forberede, hvilke udstillinger I skal besøge.

Bemærk at mange skolebørn kommer på Experimentarium i hverdagene, men vi er et stort hus, hvor der plads til mange. Så selv om der ved åbning er mange børn i forhallen, vil der stadig være god plads til jer i udstillingen.

Under besøget

Når I ankommer til Experimentarium skal I melde jeres ankomst i butikken. Herefter skal I lægge overtøj og tasker i skolegarderoben på første sal eller i de aflåste gratis skabe i stuetagen.

På infoskærmene kan I orientere jer om dagens program og hvilke aktiviteter, der sker på jeres besøgsdag.

Vores hus består af fire etager med udstillinger og aktiviteter på alle sale. I sommerhalvåret er vores tagterrasse åben.

Har jeg opsynspligt?

For at sikre et godt besøg har I opsynspligt med børnene under hele jeres besøg.

Hvordan finder vi rundt?

Når I ankommer, får I udleveret et kort af butikken med oversigt over husets udstillinger. Ikke alle udstillinger henvender sig til 0-6-årige.

Vi anbefaler Miniverset, Stranden, Byggepladsen og Bobleriet. I sommerhalvåret anbefaler vi også tagterrassen.

Hvem kan vi spørge om hjælp?

Der er altid være formidlere i udstillingen. Dem kalder vi for piloter, og de har røde trøjer på. I kan altid spørge en pilot eller få hjælp til formidlingen af udstillingerne.

Hvor spiser vi frokost?

I kan spise madpakke i madpakkeområdet i stueetagen ved siden af Miniverset eller i madpakkeområdet i den ene ende af restauranten SMASK, hvor man må spise medbragt mad.

Hvor mange udstillinger skal vi besøge?

Det kan være en bedre oplevelse for børnene at have tid til at dykke ned i en enkelt udstilling i stedet for at skynde sig at nå alle udstillingerne. Med et årskort kan I også komme retur og opleve de andre udstillinger eller de samme igen og igen.

Hvordan støtter jeg børnene bedst?

Udstillingerne er også for voksne. Du kan derfor nemt lege sammen med børnene og i fællesskab lære om naturvidenskaben. I kan sammen være nysgerrige, undersøgende og få kroppen aktiveret sammen med hjernen.

I alle udstillinger kan du finde fagtekst, der understøtter din forståelse af naturvidenskaben og hjælper dig med at formidle dette til børnene.

Efter besøget

Efter jeres besøg kan du bringe oplevelsen i spil ved at tale med børnene om det, I har lært.

Der er meget naturvidenskab i børns hverdag. Lige fra maden til frokost, klodsernes form til legepladsen og vejret udenfor.

Når et barn glider ned ad rutsjebanen, er det samme tyngdekraft, der gælder, som når kuglen i kuglebanen på Experimentarium triller.

Det kan være en god ide at evaluere jeres besøg. Både blandt personale og med børnene. Hvad fik I ud af det? Oplevede I nye ting? Opdagede I som personale særlige ting i børnegruppen?

Har du spørgsmål?

Kontakte os på info@experimentarium.dk, så svarer vi, så hurtigt, som vi kan.

 

 

Mere til pædagogisk personale