Søvn: Find din døgnrytme og undgå søvnløshed, når ferien slutter. Foto: Colourbox.

fald nu i søvn

Sådan hacker du din døgnrytme på plads efter ferien

Er ferien allerede slut? Og har du svært ved at falde i søvn efter flere ugers syvsoveri? Hack din døgnrytme på plads på rekordtid.

Ferie er skønt. Du sover længe og bliver oppe til sent. Men pludselig er det slut, og du skal tilbage til hverdagens sengetider og kimende vækkeur.

Sommerferien har det med at vende godt og grundigt rundt på din døgnrytme, og det kan gøre det irriterende svært at falde i søvn, når du efter ferien pludselig skal tidligt op igen.

Det indre ur skal stilles om

Løsningen er at få nulstillet din krops indre ur, og det er heldigvis nemt.

Tricket er nemlig at regulere dine måltider. Du skal slet og ret faste i 14-16 timer, før du skal vågne. Det planter nemlig en slags sult-udløser i din døgnrytme, som gør, at du bliver vækket, når din krop er tilpas sulten og har behov for morgenmad.

Slip af med jetlag

Tricket er ikke kun godt for ferie-tilvænnede kroppe, men også for folk med jetlag. Hvis du vil slippe for den irriterende skæve døgnrytme, kan du fx faste i 16 timer og derefter tage dine måltider, så de passer med destinationen.

Så tilpasser du dig hurtigt den lokale døgnrytme.

Vil du vide mere om din forunderlige krop: Besøg udstillingen Under Huden.

Flere sommerhacks

Udstillingen Under Huden tager dig med på en opdagelsesrejse i kroppen. Hør lydene af din krop, få et 3D-kig ind i en hjerne, bekæmp en ond virus i immun-spillet og se din egen krop gennem et varmekamera.
Besøg Under Huden