Inno vations dag

Glæd dig til Skolernes Innovationsdag 2019

Sæt kryds i kalenderen den 12. april 2019, hvor skoler over hele landet for femte gang kaster sig ud i en gang hjernetræning på Skolernes Innovationsdag. Se her, hvad du og din klasse kan glæde jer til.

Skolernes Innovationsdag vender for femte gang tilbage i 2019 med masser af sjove aktiviteter til både elever og lærere – dels på Experimentarium, dels ude på landets skoler. Og for andet år i træk inviterer Experimentarium også til Lærernes Innovationsdag.

Formålet med Skolernes Innovationsdag 2019

Skolernes Innovationsdag har fokus på at udvikle elevernes kompetence indenfor kreativitet. I forløbet opnår eleverne indsigt i at generere ideer – og også vurdere ideer.

Forløbet er baseret på den nyeste hjerneforskning, som viser at kreativitet er forbundet med evnen til at associere, observere, stille spørgsmål og bryde med vanetænkning.

På Skolernes Innovationsdag indgår eleverne i kreative processer, der senere kan komme dem til gode i alle skolens fag.Der er også fokus på elevernes personlige ressourcer i forhold til at samarbejde, acceptere at det er ok at fejle, mod og selvtillid.

Skolernes Innovationsdag på skolerne

Ude på skolerne vil I kunne hente skræddersyede sæt med opgaver til en skoledag, hvor klassen arbejder med øvelser, der styrker deres kreative kompetencer.

Materialet er digitalt baseret, gratis og gennemtestet skolemateriale til elever i henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskoling, og materialet kan også kan printes ud på Experimentariums hjemmeside.

Det er femte gang, Skolernes Innovationsdag løber af stabelen, og de fleste metoder går igen, men nogle af opgaverne skiftes ud. Det er med andre ord nemt at gå til og sætte sig ind i for dig som lærer – især hvis du har været med før.

Skolernes Innovationsdag på Experimentarium

Innovationsdagen på Experimentarium den 12. april 2019 er to timers kreativ hjernetræning.

Vi har i 2019 plads til 36 klasser, og forløbet består af et indledende show på Experimentariums Store Scene, hvor vores piloter viser, hvordan hjernen arbejder, når den arbejder kreativt.

Dernæst arbejder klasserne i værksteder. De har på forhånd valgt et problem blandt ti, og i løbet af en times værksted introduceres de af piloterne til metoder til idegenerering, og de arbejder i grupper med at løse problemet og bygge modeller af deres ideer.

Klassen slutter af med at vælge deres bedste ide, og forløbet slutter igen på Store Scene, hvor den bedste ide præsenteres for de andre klasser.

Læs mere om Skolernes Innovationsdag