Inno vations dag

Det sker på Skolernes Innovationsdag 2019

12. april 2019 kaster skoleelever over hele landet sig for femte gang ud i store hjernetræning på Skolernes Innovationsdag. Se her, hvad der sker på skolerne og på Experimentarium.

Skolernes Innovationsdag vender for femte gang tilbage i 2019 med masser af sjove aktiviteter til både elever og lærere – dels på Experimentarium, dels ude på landets skoler.

Formålet med Skolernes Innovationsdag 2019

Skolernes Innovationsdag har fokus på at udvikle elevernes kompetence indenfor kreativitet. I forløbet opnår eleverne indsigt i at generere ideer – og også vurdere ideer.

Forløbet er baseret på den nyeste hjerneforskning, som viser at kreativitet er forbundet med evnen til at associere, observere, stille spørgsmål og bryde med vanetænkning.

På Skolernes Innovationsdag indgår eleverne i kreative processer, der senere kan komme dem til gode i alle skolens fag.Der er også fokus på elevernes personlige ressourcer i forhold til at samarbejde, acceptere at det er ok at fejle, mod og selvtillid.

Skolernes Innovationsdag på skolerne

Ude på skolerne vil I kunne hente skræddersyede sæt med opgaver til en skoledag, hvor klassen arbejder med øvelser, der styrker deres kreative kompetencer.

Materialet er digitalt baseret, gratis og gennemtestet skolemateriale til elever i henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskoling, og materialet kan også kan printes ud på Experimentariums hjemmeside.

Det er femte gang, Skolernes Innovationsdag løber af stabelen, og de fleste metoder går igen, men nogle af opgaverne skiftes ud. Det er med andre ord nemt at gå til og sætte sig ind i for dig som lærer – især hvis du har været med før.

Skolernes Innovationsdag på Experimentarium

Innovationsdagen på Experimentarium den 12. april 2019 er to timers kreativ hjernetræning.

Forløbet består af et indledende show på Experimentariums Store Scene, hvor vi fortæller, hvordan hjernen arbejder, når den arbejder kreativt. Og vi ser hjernen arbejde i real time, når musiker Thomas Sandberg improviserende spiller på alt, hvad han kan finde.

Dernæst arbejder klasserne i værksteder, hvor de introduceres til metoder for ideudvikling og idegenerering. Eleverne arbejder i grupper med at løse en fast problemstilling og med at bygge modeller af deres ideer.

Forløbet slutter igen med præsentation på Store Scene. Alle klasser har fri adgang til Experimentariums udstilling hele dagen.

OBS! Vi har desværre ikke plads til flere klasser på Innovationsdagen på Experimentarium.

Skolernes Innovationsdag arrangereres af Experimentarium i samarbejde med Clio Online og med støtte fra Industriens Fond.

Læs mere om Skolernes Innovationsdag