Pris nomi nering

Experimentarium nomineret til international pris

Experimentarium er nomineret til den prestigefyldte CIMUSET Award for udstillingen 'Fremtidsmennesket - Hvor langt vil du gå?'

Vi er ikke så lidt stolte over at, at Experimentarium er nomineret til den internationale pris CIMUSET Award for udstillingen ’Fremtidsmennesket – Hvor langt vil du gå?’.

Prisen uddeles årligt til en videnskabs- og teknologiudstilling, der i særlig grad klarer sig godt ud fra en fra en række kriterier, blandt andet:

  • hvor godt udstillingen adresserer FNs verdensmål
  • hvor bæredygtigt den er produceret
  • i hvor høj grad den trækker på partnerskaber og kompetencer på tværs af fagområder
  • hvordan den bruger nye metoder til at engagere marginaliserede grupper
  • om den bruger nye metoder til at engagere mennesker i videnskab og teknologi

’Fremtidsmennesket’ er produceret i tæt samarbejde med Det Etiske Råd og tager gæsterne med til den nære fremtid 2035, hvor de inviteres til at eksperimentere med 6 gryende teknologier, der alle har potentialet til at forandre menneskers liv dramatisk.

På udstillingens store, interaktive skærme opfordres gæsterne til at tage stilling til, i hvor høj grad de vil tage teknologierne til sig: Hvor langt vil de gå? Udstillingens formål er dermed at få gæsterne til at tænke og reflektere over teknologierne, inden det er for sent.

Experimentarium konkurrerer med science centre i Brasilien, Kina og Sydkorea, og vinderen offentliggøres i oktober. Vi krydser fingre.

Her fortæller Svend Brinkmann, professor i psykologi og medlem af Det etiske råd, hvorfor han mener, det er vigtigt at reflektere over de nye teknologier:

Læs meget mere om og få et smugkig på Fremtidsmennesket her.

Læs mere om CIMUSET Award.