Experimentarium støtter Solsikkesnoren

Experimentarium skal være for alle! Derfor støtter Experimentarium nu op om Solsikkeprogrammet, der er sat i verden for at synliggøre usynlige handicaps.

Hver fjerde dansker lever med et usynligt handicap. Har man et usynligt handicap, kan man have brug for ekstra tid, plads, tålmodighed og hjælp for at føle sig set, forstået og velkommen.

Det kan man signalere med Solsikkesnoren, som er blevet det internationale symbol på usynligt handicap. For når omgivelserne ikke lige kan se det, er det en rigtig god idé at sende et signal!

Solsikke over hele verden

Solsikken blev introduceret i 2016 i England, og siden har Solsikkeprogrammet spredt sig over hele verden, og sammen med mange andre danske virksomheder og organisationer støtter Experimentarium nu op om Solsikken.

Hjælpsomme medarbejdere

Som medlem af Solsikken, har vi bl.a. forpligtet os til at træne vores medarbejdere ved hjælp af videoer, som er stillet til rådighed af Solsikkeprogrammet, så vi kan hjælpe alle på Experimentarium til en forståelse for, hvad et usynligt handicap er, og hvordan man kan hjælpe en Solsikkebruger.

Gæster med et usynligt handicap, som har glemt deres solsikkesnor, kan desuden låne en i Experimentariums butik.

Læs mere om Solsikkeprogrammet