På Experimentarium bobler, syder og knager det af eksperimenter og sjov videnskab.

Det syder bobler og knager

Boblende vinterferie med Fremtidsmennesket, Rumshow og varmluftsballon

I vinterferien kan I opleve Experimentariums særudstilling Fremtidsmennesket - Hvor langt vil du gå? og lege jer til tankevækkende viden om ny teknologi. Vær også med, når vi sender varmluftballonen til vejrs i forhallen, blæser vilde sæbebobler og laver rumshow.

Det syder, bobler og knager af sjove eksperimenter og oplevelser for hele familien på Experimentarium i vinterferien.

Se her, hvad I kan glæde jer til fra 10.-18. februar.

Zoom ind på ny teknologi med Fremtidsmennesket

Ny teknologi har potentiale til at ændre vores liv, og der er god grund til at at vi tænker os om, og spørger: Hvor langt vil vi gå? Det er temaet for Experimentariums udstilling både sjove, tankevækkende og smukke udstilling Fremtidsmennesket.

Her udforsker I 6 forskellige fremtidsteknologier, der lige om lidt vil ændre vores liv. Prøv kræfter med fx kloning, deep fake og overvågning, inden I på udstillingens store interaktive holdningsskærme laver “stories”, hvor I giver udtryk for jeres holdning til teknogierne.

Hvor langt er I parate til at gå?

Fremtidsmennesket er åbent dagligt i Experimentariums åbningstid.

Få et smugkig på Fremtidsmennesket – Hvor langt vil du gå? 

Oplev varmluftballonen stige til vejrs

På udvalgte dage sender vi vores specialbyggede varmluftballon op i forhallen.

Kom og oplev det forbløffende fænomen, når den varme luft får den smukke ballon til at stige til vejr mellem Helix-trappens kobberbeklædte snoninger, og et par heldige børn får mulighed for at styre ballonen med fjernbetjeningen.

Vi flyver med varmluftballonen på udvalgte dage – tjek Dagens program på dagen for jeres besøg.

Tag med en tur i rummet

Kom lidt nærmere på det uendelige univers og Andreas Mogensens mission til Den internationale rumstation i udstillingen Rumstationen.

Her fortæller Danmarks egen astronaut gennem en række videoinstallationer om dagligdagen og hans arbejde ombord på Den internationale rumstation.

Oplev også Experimentariums Rumshow, hvor vores piloter laver eksperimenter med vakuum og raketter og gør jer klogere på de utrolige størrelsesforhold og afstande i rummet.

Byg en forandring i LEGO®-værkstedet

I samarbejde med LEGO® Build The Change har Experimentarium udviklet værkstedet Byg en forandring, som I kan opleve på Experimentarium.

I værkstedet får I en opgave, som I skal bygge i LEGO®. Det kan fx være at designe jeres “Fremtidshjem”. Eller måske får I til opgave at designe løsninger, der gør livet nemmere og sjovere for astronauter som Andreas Mogensen, der skal tilbringe lang tid i rummet.

LEGO® Build The Change værkstedet kan opleves dagligt på Experimentarium. Der er et begrænset antal pladser til hvert værksted, som fordeles efter først-til-mølle. Hold øje med Dagens program for tidspunkter.

Store, flotte og vilde sæbebobler

Sæbebobleshowet er en ægte Experimentarium-klassiker, hvor I kan opleve vores piloter demonstrere store, flotte og vilde – og endda brændende – sæbebobler. De unge mennesker er eksperter på sæbebobler, og det er ikke småting, hvad de kan med et sæbeboblejern og en gang boblevand.

Læs mere om sæbebobleshow

I vinterferien kan I opleve sæbebobleshow på forskellige tidspunkter mellem klokken 11 og 15.

Kom helt tæt på eksperimenterne

Eksperimenter med CO2 og drivhuseffekt.

Ferien igennem kan I opleves vores dygtige piloter lave demonstrationer og eksperimenter. Kom fx helt tæt på en hjerte-lunge dissektion, oplev Ild-demonstrationen og vær med, når vi laver eksperimenter med CO2 og forklarer drivhuseffekten.

Vi tager forbehold for programændringer, og vi opfordrer jer til at tjekke Dagens program på dagen for jeres ankomst.

Se også