Kom helt tæt på videnskaben bag Pixars magi i vinterferien

Vinter ferie

Oplev Pixars magi og luftballon i vinterferien

I vinterferien kan I opleve Experimentariums særudstilling The Science Behind Pixar og lege jer klogere på, hvordan animationsfilm som Toy Story, Inderst Inde og Find Nemo med hjælp fra videnskaben bliver til. Vær også med, når vi sender varmluftballonen til vejrs i forhallen og laver fantastiske eksperimenter og science-demonstrationer.

Experimentarium bobler af sjove eksperimenter og oplevelser for hele familien i vinterferien fra 11.-19. februar. Se her, hvad I kan glæde jer til.

 

Dyk ned i videnskaben bag Pixars filmmagi

Hvordan bliver Pixars store, populære animationsfilm som Toy Story, Find Nemo og Inderst Inde egentlig til?

Det kan I sammen lege jer blive klogere på i Experimentariums store særudstilling The Science Behind Pixar, som for første gang besøger Europa.

Udstillingen tager jer med hele vejen gennem Pixars produktions-pipeline – fra de første idéskitser til færdig animationsfilm, og I kommer helt ind under overfladen, hvor matematikken, geometrien og animationsteknologierne gør det hele muligt.

Eksperimentér med filmskabernes værktøjer i hele 65 aktiviteter, hvor I selv kan prøve kræfter med at modellere, animere, sætte lys, indstille kameravinkler – og derigennem få indsigt i, hvordan Pixars puster liv i deres populære filmuniverser og karakterer.

Læs mere om The Science Behind Pixar

Oplev varmluftballonen stige til vejrs

Varmluftballon i forhallen på Experimentarium

Varmluftballonen sættes op i forhallen på Experimentarium-

På udvalgte dage sender vi varmluftballonen op i forhallen. Kom og oplev det forbløffende fænomen, når den varme luft får den smukke ballon til at stige til vejr mellem Helix-trappens kobberbeklædte snoninger. Et par heldige børn får mulighed for at styre ballonen med fjernbetjeningen.

Vi flyver med varmluftballonen på udvalgte dage – tjek Dagens program på dagen for jeres besøg.

Eksperimentér med hverdagens klimavalg

I Experimentariums klimaudstilling ”Klimatopia – De rejsende fra fremtiden” eksperimenterer I med bæredygtig livsstil og leger jer til viden om, hvordan vores valg i hverdagen gør en forskel for klimaet.

Sæt jer fx ved det intelligente spisebord og få klar klimabesked, når jeres yndlingsretter kommer på tallerkenerne. Er det muligt at finde frem til en klimavenlig menu, som alle ved bordet har lyst til at spise?

Store, flotte og vilde sæbebobler

Sæbebobleshowet er en ægte Experimentarium-klassiker, hvor I kan opleve vores piloter demonstrere store, flotte og vilde – og endda brændende – sæbebobler. De unge mennesker er eksperter på sæbebobler, og det er ikke småting, hvad de kan med et sæbeboblejern og en gang boblevand.

Læs mere om sæbebobleshow

I vinterferien kan I opleve sæbebobleshow på forskellige tidspunkter mellem klokken 11 og 15.

Kom helt tæt på eksperimenterne

Ferien igennem kan I opleves vores dygtige piloter lave demonstrationer og eksperimenter. Kom fx helt tæt på en hjerte-lunge dissektion, oplev Ild-demonstrationen og vær med, når vi genskaber H.C. Ørsteds banebrydende forsøg med elektromagnetisme  – og meget mere.

Vi tager forbehold for programændringer, og vi opfordrer jer til at tjekke Dagens program på dagen for jeres ankomst.

Se også