Papirfly: Byg en papirflyver der svæver langt

Flyv fly flyv

Sådan bygger du et papirfly, der svæver LANGT

Papirfly er sjove, og alle kan være med. Men det kan være svært at bygge en papirflyver, der flyver rigtig langt. Her er et bud.

Sådan folder du en god papirflyver

1. Fold et A4-papir på midten. Papiret kan for eksempel være almindeligt printerpapir – det må helst ikke være glattere, for så kan dit paprifly “give sig” i foldningerne. Det må heller ikke være for tungt og karton-agtigt, for så kan din papirflyver ikke flyve.

papirflyver 1

2. Fold hjørnerne ind som vist på tegning 2.

papirflyver 2

3. Fold en gang mere.

papirflyver 3

4. Fold spidsen ind.

papirfly 4

5. Buk den ene side henover den anden.

papirfly 5

6. Fold de to sider ned, så de udgør vingerne, men lav folden, så den nederste del udgør skroget på din papirflyver. Bøj vingerne op igen.

papirflyver 6

7. Hæft skroget sammen med en hæftemaskine. Hvis du laver flere papirfly, kan du variere placeringen af hæfteklammerne. På den måde forskyder du papirflyets tyngdepunkt og dermed dets svæve-evne.

papirfly 7

Nu er din papirflyver klar til afgang! God fornøjelse.

Hvorfor falder papirflyveren ikke ned med det samme?

Ligesom rigtige fly, bliver papirflyvere båret oppe i luften på grund af vingens snedige form. Hver vinge er udformet, så trykket på vingens overside bliver mindre end trykket på vingens underside, når flyveren er i bevægelse. Det giver opdrift. Men på et tidspunkt falder papirfly til jorden, fordi tyngdekraften alligevel er større end opdriften.

Se mere