1.000 gymnasieelever til Hjernedag 2024
På ”Hjernedag 2024” får over 1.000 gymnasielever indblik i ny hjerneforskning og bliver bevidst om de etiske dilemmaer der opstår, når vi udvikler ny hjerneteknologi.
Download pressefotos fra Hjernedag 2023
Kan hjerneteknologi blive brugt som våben? Kan man bruge Virtual Reality til at forebygge psykiske lidelser? Og kunne du selv tænke dig at få en chip sat ind i din hjerne, så dit humør blev bedre?
Det er blandt emnerne, som over 1.000 gymnasieelever får viden om, og mulighed for at tage personligt stilling til, på Hjernedag 2024.
Hjernedag 2024 løber af stablen 6 gange i november og er støttet af Lundbeckfonden. Eventet er arrangeret af Experimentarium i samarbejde med Videnskab.dk. og Det Etiske Råd.
”Hjernedag 2024 giver de unge et spændende indblik i hjernen og ny hjerneforskning. Vi håber, at de går hjem med en god oplevelse, er blevet nysgerrige og forhåbentligt også klogere på både dem selv og hvordan hjernen og teknologi spiller sammen,” siger Kim Gladstone Herlev, CEO på Experimentarium.
Hjernedag 2024 indledes med et foredrag, hvor hjerneforskere fra danske forskningsinstitutioner giver de unge indblik i konkrete forskningsprojekter og hverdagen som forsker.
Der afvikles også to workshops: I Teknologi-workshoppen skal de unge lære om hjernens elektriske signaler gennem målinger på egen krop. Mens de i Etik-workshoppen spiller et brætspil, der sætter fokus på de etiske overvejelser ved ny teknologi. Brætspillet er udviklet af Experimentarium i samarbejde med Det Etiske Råd.
De unge besøger også Experimentariums udstilling Fremtidsmennesket – Hvor langt vil du gå? Udstillingen, der er udviklet i samarbejde med Det Etiske Råd, stiller skarpt på 6 nye teknologier, som snart vil være en del af vores hverdag. Undervejs bliver man opfordret til at tage personlig og etisk stilling til de muligheder teknologierne tilbyder.
Endelig deltager de unge i en Science Lounge, hvor dagens oplevelser og overvejelser sættes i spil ved en live-optagelse til Videnskab.dk’s podcast Brainstorm.
For yderligere presseinformation
Christian Juul Yssing
Presseansvarlig, Experimentarium
M: 41 39 17 08