Dinosaurerne - følg sporet

Tag dinosaurerne helt med ind i undervisningen med dette undervisningsmateriale målrettet indskolingen og mellemtrinnet.

Klassetrin: 0.-6. klasse
Fag: Dansk, billedkunst og natur/teknik
Udgivet: 2012

OBS: Du kan stadig bruge skolematerialet, selv om udstillingen ikke længere vises på Experimentarium.

I tilknytning til Experimentariums særudstilling ‘Dinosaurerne – følg sporet’ har vi udarbejdet et skolemateriale med lærervejledning til undervisningsforløbet ‘Dinosaurerne – følg sporet’.

Undervisningsforløbet er velegnet og lige til at bruge til et flerfagligt forløb i dansk, billedkunst og natur/teknik. Undervisningsforløbet ’Dinosaurerne – følg sporet’ handler om videnskab, og hvordan viden bliver skabt. Hvordan ved børn og andre dinosaureksperter det, de ved om dinosaurer, når nu dyrene uddøde for 65 mio år siden?

Dinosaurviden skabes ved at finde dinosaurknogler, hud- og fjeraftryk samt fodspor. Hver gang der gøres et nyt fund, spørger eksperterne: Hvad fortæller vores nye fund om dinosaurerne? Og bør vi nu revidere vores tidligere viden? Med undervisningsforløbet ’Dinosaurerne – følg sporet’ bliver eleverne hovedpersoner i sådan en proces.

På lige fod med forskerne baserer elevernes dinosaurundersøgelser sig på viden om nulevende kroppe. Derfor vil eleverne med undervisningsforløbet få indsigt i hvilken funktion knogler, hud og fjer har for en krop, ligesom de vil opleve, hvad spor kan fortælle om et dyr.

Undervisningsforløbet er bygget op som et storylineforløb og er inddelt i tre faser:

  • Fire lektioner på skolen, hvor eleverne via læreroplæg, forsøg og øvelser introduceres til de faglige begreber knogler, fjer og hud samt spor ved at studere nulevende dyr.
  • Besøg i udstillingen, hvor eleverne i grupper skal indsamle data.
  • Minimum fire lektioner på skolen, hvor eleverne bearbejder deres data.

 

Download undervisningsmaterialer til ‘Dinosaurerne – følg sporet’

Download lærervejledning 0.-3. klasse

Download skolemateriale 4.-6. klasse

Download lærervejledning 4.-6. klasse

Download særskilte kopisider

Flere skolematerialer