”Skal vi have oksesteg eller veggieburgers i aften?”
Du ved allerede godt, at dine madvalg har betydning for din sundhed og for klimaet. Men dine personlige valg i supermarkedet er kun toppen af isbjerget. Nedenunder ligger vidt forgrenede globale fødevaresystemer, der har stor betydning for, hvor bæredygtigt du rent faktisk lever.
Experimentariums oplevelse CLEVER FOOD består af 11 sjove og lærerige aktiviteter, der på forskellig vis går tæt på vores madvalg, systemerne bag og vejen frem.
Følg tomatens rejse

Har du tænkt over, hvor langt tomaten har rejst for at nå frem til din tallerken? Brug de farvede filtre til at følge tomatens vej fra mark til middagsbord. Gør det samme med bananer, kaffe, kakao og appelsiner – og opdag mønstrene i den globale handel med fødevarer.

En mere plantebaseret og balanceret kost er godt for både din krop og for kloden. Prøv at fodre den store mund med forskellige fødevarer – og lær, hvordan de hver især påvirker både din sundhed og vores fælles planet.

Gå på opdagelse i det interaktive køkken. Åbn låger og skuffer, kig i ovnen og i køleskabet – og find inspiration til, hvordan du kan leve mere bæredygtigt derhjemme. Små valg i hverdagen kan være med til at skubbe vores fødevaresystemer i en mere fair og bæredygtig retning.

Og tag sammen plads ved det interaktive spisebord og få inspiration til nye måder at skabe balance i den globale fordeling af klodens ressourcer.
Et mere bæredygtigt fødevaresystem
I CLEVER FOOD lærer I om, hvordan vi kan omdanne det europæiske fødevaresystem til et mere regenerativt, robust og plantebaseret fødevaresystem. Oplevelserne vil sætte gang i samtaler i familien, i skolen, på arbejdet, og ved køledisken om vores madvalg – og hvordan vi designer de systemer, der stiller vores sult.
CLEVER FOOD er en del af et EUs projekt Food 2030 og er en EU-støttet rejseudstilling. Danmark overtager EU-formandskabet den 1. juli, og CLEVER FOOD vil kunne opleves på Experimentarium under det danske formandskab i hele 2025.
