Mærkværdige paringsritualer

Kys og kær lighed

4 scoretricks du (ikke) skal prøve på din flirt

I dyrenes verden rækker Barry White og en æske chokolade ikke langt. Penisfægtning og bid kan derimod være trickene der gør, at du får gaflet din udkårne.

I naturen er det et ret barskt miljø man dater i. Vi anbefaler ikke umiddelbart, at du prøver disse “scoretricks” på din udkårne eller i byen.

1. Penisfægtning

Når fladormen kaster sig ud på datingmarkedet er det med kønnet som indsats. Fladormen er hermafrodit og har kønsorganer fra begge køn. Når to fladorme skal parre sig, kæmper de derfor en blodig kamp med penis som våben.

Vinderen bliver far, mens taberen bliver den vordende mor og skal lægge æg og sørge for afkommet.

2. Et kys af bræk

Den hvidpandede amazone, eller brilleamazonen, er en papegøje med en særlig kysseteknik. To fugle fletter næb og tunger, indtil hannen brækker sig i munden på hunnen. Efter det går selve parringen i gang.

3. Insisterende elsker bider sig fast

Havtasken er stædig, når den først har udset sig en mage. Hannen er meget mindre end hunnen og bider sig simpelthen fast i sin udkårne. Her hænger han som en anden parasit og går nærmest i et med hunnen. Han bliver forbundet til hendes blodskredsløb og mister efterhånden øjne og de fleste organer.

Når hunnen er klar til at yngle, sørger hannen trods alt for befrugtningen.

4. Gensidig sædudveksling

I haven har du måske set to dræbersnegle danne en cirkel med en hvid slimklat i midten. Det er faktisk kærlighed.

Dræbersneglen både overfører og modtager sæd. Slimklatten er en såkaldt spermatofor; en slags sæk, som sædcellerne ligger i.

Herfra priser vi os lykkelige over, at datingmarkedet, trods mange farer, trods alt ikke er lige så heftigt som i naturen.

Leder du efter lidt mere menneskelige strategier til at finde kærligheden? Så tjek de her 3 trin til kærligheden

Denne artikel blev bragt første gang december 2014.

Bliv endnu klogere på den forunderlige krop