Colourbox

Videnskabens tre trin til kærligheden

Kærligheden kan være svær at finde og ikke mindst holde på. Vi iler med 3 råd til den ægte kærlighed - baseret på matematik....

Hvor finder jeg kærligheden? Og hvordan holder jeg på den? Det er spørgsmål, man godt kan komme til at spørge sig selv, hvis singlelivet har varet lidt for længe.

Her er tre matematisk baserede trin til den ægte kærlighed.

1. Vis dit uperfekte jeg online

Det er fristende at udstyre din online dating profil med det billede, hvor du ser mest lækker/veltrænet ud. Men stop dig selv. Matematikere har fundet ud af, at det er bedre at være lidt uperfekt, hvis du vil have succes med at finde dates.

Når du ser perfekt ud vil en potentiel date tro, at konkurrencen er uendelig høj og derfor ikke turde kontakte dig. Men hvis ikke alle vil finde dig tiltrækkende, så er der mindre konkurrence og dermed større chance for at vinde en date.

Så vis din skæve næse, skaldede isse eller flommede mave og få en date.

2. Stop jagten på det rigtige tidspunkt

Af alle de mennesker du møder, hvem er så den helt rigtige dig? Hvis du spørger matematikken og ”optimal stopping theory”, så er det, når du har overstået 37% af dit datingliv.

I de første 37% af dates skal du bare more dig, afvise dem og komme videre.

Men når du når den magiske grænse ved 37% (hvilket ofte er i midt-slut tyverne), så skal du slå kløerne i den næste du møder, som er bare lidt bedre end alle de andre, du har mødt.

Er du kommet forbi de 37%? Så tjek de her 4 scoretricks du (ikke) skal prøve på din flirt

3. Dyrk detaljerne og bliv sammen

Hvis du tror, at kompromis og overbærenhed er nøglen til et langt forhold, så tager du fejl.

Matematikken viser, at det afgørende for at blive sammen er at tage alle små irritationer op med det samme. En lav negativitets-grænse, som det kaldes, er vigtig for de langvarige forhold.

På den måde arbejder man hele tiden på at forbedre forholdet.

Vi ved det! – Det er ikke så nemt, som det lyder. Men kærligheden er derude, du skal bare finde den. Og følger du disse råd, er du måske tættere på dit livs udkårne, end du tror.

Kom tættere på kærligheden i foråret

Kom Under Huden

Vil du gerne vide mere om hjerte og hjerne? Besøg vores udstilling Under Huden, som tager dig med på en rejse under huden i kroppens mysterier.

Artiklen blev første gang bragt i februar 2016.

Mere om den store kærlighed