Hjemmeforsøg: Magnetisk morgenmad

magnetisk morgen mad

Hjemmeforsøg: Tjek om din morgenmad er magnetisk

Mangler du et trick, som kan få selv de trætteste øjne til at spærre op ved morgenbordet? Så læs med her, og find ud af om din morgenmad er magnetisk.

Test om din morgenmad er magnetisk

Ja okay, der er jern i de fleste morgenmadsprodukter - men gør det dem virkelig magnetiske? Se med her, og test det selv derhjemme.

s

Test din egen morgenmad

Du skal bruge:

  • Et morgenmadsprodukt (eksmpelvis Guldkorn)
  • En magnet
  • Mælk (eller vand)

Følg fremgangsmåden i videoen, og se, om du kan få morgenmaden til at magnetisere med magneten.

Virker ikke med alle morgenmadsprodukter

Det er ikke alle slags morgenmadsprodukter, som er magnetiske. Som videoen beskriver, kræver tricket af din morgenmad indeholder jern. Ingen jern, ingen magnetisk effekt. Tjek derfor varedeklarationen på siden af morgenmadspakken for at være sikker.

varedeklaration morgenmad

Varedeklaration på Guldkorn, som indeholder jern

Hvorfor spiser vi jern?

Jern er et vigtigt mineral, som kroppen har brug for. Kroppen bruger eksempelvis jern til at producere et protein kaldet hæmoglobin. Hæmoglobin hører til i de røde blodceller og bærer ilten rundt i kroppen. Jern er derfor med til at sørge for, at vores blod bliver ført rundt til de forskellige organer.

Det anbefalede daglig indtag af jern ligger et sted mellem 10 og 15 mg, og opfyldes ved en normal varieret kost. Vil du vide mere om jern og kost? Så klik her.

Vil du se mere?

Tjek vores YouTube-kanal ud, hvor vi undersøger forunderlig videnskab og laver sjove eksperimenter. Mange af forsøgene kan du lave selv derhjemme, og vi uploader jævnligt nye videoer på kanalen.

Er du vild med at eksperimentere, så tjek alle vores eksperimenter ud her.