Stranden på Experimentarium. Foto: David Trood.

Fri leg

Experimentariums årskort bliver digitalt

Nu bliver det både nemmere og mere miljøvenligt at have årskort til Experimentarium. Årskortet bliver nemlig digitalt og bor fremover på mobilen. Mod et gebyr er det dog fortsat muligt at få et fysisk plastikårskort.

Fra 1. september flytter Experimentariums årskort fra pungen og ind på mobilen. Som nyt tiltag i Experimentariums bæredygtige omstilling, som for nylig gav science centret flot anerkendelse som Danmarks første Grønne Attraktion, afskaffes det fysiske plastikkort og erstattes af en digital version på mobilen.

Nemt og bæredygtigt

Fordelene ved det digitale årskort er mange.

  • Det digitale årskort lægges nemt ind på telefonen, så man altid har det ved hånden – og man glemmer det ikke så nemt.
  • Man sparer plads i pungen, da man ikke længere skal have et fysisk kort. Det er især en fordel, hvis man har kort til flere familiemedlemmer.
  • Ordningen er bæredygtig, da Experimentarium ikke længere som standard printer årskort i plastik.
  • Det digitale årskort kan lægges ind på flere telefoner. Det er ikke mindst en fordel, hvis både far og mor vil have deres børns kort ved hånden.

Sådan virker det digitale årskort

Det er nemt at bruge det digitale årskort.

  • Ved køb af årskortet, modtager man et link til det digitale kort, som fx kan lægges ind i den digitale tegnebog / wallet på telefonen.
  • Linket kan sendes videre, hvis man gerne vil have kortet liggende på flere telefoner.
  • Har man en Apple telefon, er appen ”Wallet” allerede installeret, og man skal derfor blot tilføje årskortet
  • Har man en Android telefon, skal man downloade og bruge appen ”Walletpasses”.

Det digitale årskort til Experimentarium blev allerede indført før sommerferien, men først nu udfases det fysiske årskort endeligt. Har man allerede sit årskort i plastikudgave, kan det stadig bruges, og mod et gebyr på 30 kroner kan man stadig supplere med den kendte plastikudgave af årskortet.

Ordningen gælder kun for årskort og Titanium 1+1 årskort til privatpersoner, mens skole- og institutionskort fortsat er fysiske kort.

Se mere