Kon struk tion

Værkstedet: Byg meteorologens værktøjer

Er i en klasse mellem 0. og 3. klasse så book et værksted, hvor I lærer om meteorologens værktøjer og selv får lov til at bygge dem.

Om værkstedet

  • Klassetrin: Primært 0.-3. klasse
  • Varighed: 1,5 time
  • Pris: 1250 DKK efter at entré til Experimentarium er betalt
  • Hvornår? Kl. 10.00-11.30 eller 12.00-13.30
  • Hvordan? Er I en skole så udfyld bookingforespørgslen nedenfor. Bemærk, at værkstedet ikke er booket, før I har modtaget en endelig bekræftelse fra os

 

Hvilken vej blæser vinden? Hvordan virker et termometer? Kan jeg måle regn? Hvis I også er nysgerrige på vejret, og hvordan det kan undersøges, skal I besøge vores konstruktionsværksted Byg meteorologens værktøjer. Her får eleverne udfordret deres kreative og innovative kompetencer samtidig med, at de lærer om vejrets målbare elementer.

Værkstedets primære målgruppe er indskolingen.

Værkstedsbeskrivelse

Værkstedet skal træne elevernes undersøgelses- og modelleringskompetence gennem konstruktion af forskelligt måleudstyr. De skal bruge deres hverdagsviden og -erfaringer om vejr til at bygge deres eget måleudstyr. Eleverne kan frit vælge mellem tre forskellige måleudstyr, som de vil konstruere. De kan vælge imellem vejrhane og vindhastighedsmåler, solur og regnmåler. Eleverne får stillet en række materialer til rådighed, hvorefter de selv skal finde frem til en mulig konstruktion. Hvert måleudstyr har en række krav, som piloten præciserer ved introduktionen (se nedenfor) samt nedskrevet i let læselig punktform. Eleverne må gerne løse flere opgaver, hvis de bliver færdig med den først valgte.

Faglige mål

Faglige mål for grundskolen

Værkstedet lægger sig op ad kompetenceområderne i natur/teknologi. Der lægges især vægt på undersøgelses- og modelleringskompetencerne, men både perspektiverings- og kommunikationskompetencerne kan ikke undgås at blive udfoldet. Eleverne skal arbejde innovativt og kreativ med egne ideer, der bliver udarbejdet, så de er anvendelige og kan bruges til virkelige målinger. Deres fagkendskab til ord og naturvidenskabens fænomener vil blive udfordret og udvidet indenfor kerneområdet vand, luft og vejr.

Læs den fulde formål og kompetence beskrivelse i PDF nederst på siden

Bookingforespørgsel værkstedet Byg meteorologens værktøjer

Her kan du sende en bookingforespørgsel værkstedet Byg meteorologens værktøjer. Når vi har modtaget den, behandler vi forespørgslen og vender tilbage med et svar til den mailadresse, du angiver. Bemærk: Bookingen er først endeligt gældende, når du modtager en bookingbekræftelse fra os.
  • DD slash MM slash YYYY
  • (Bekræftelse sendes til denne adresse)
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.