Klimaet - Klimaforståelse. Foto: Colourbox.

Klog klimaet

Forstå klimaet

Hvad går al den snak om klima egentligt ud på? Her kan du blive klogere på drivhuseffekten, global opvarmning, drivhusgasser, klimazoner og meget mere.

Hvad går al den snak om klimaet egentligt ud på? Vi hører ord som global opvarmning, drivhuseffekten, klimaforandringer og drivhusgasser igen og igen.

For at kunne deltage i klimadebatten er det vigtigt at forstå, hvad det er, vi taler om. De underliggende emner beskriver og forklarer de områder, som klima dækker over:

  • Hvad er egentlig drivhuseffekten?
  • Hvad er drivhusgas, og hvilken betydning har de for klimaet?
  • Hvad er klimasystemet?
  • Hvad er klimazoner?
  • Hvordan fungerer CO2-kredsløbet?

Bliv klogere på klimaet

Desuden beskriver vi, hvad der ligger til grund for alle de klimamodeller, som anvendes i medierne. Hvordan beregner man klimaet om 100 år, og har vi styr på alle aspekter af det? Har vi indregnet alle de mulige faktorer, der kan påvirke det? Hvad kan klimamodeller fortælle os, og hvad kan de ikke sige noget om? Mange af disse spørgsmål kan du blive klogere på her.

Klik dig videre i artiklerne herunder og få styr på din basisviden om klima og klimaforståelse.

Læs mere om klimaforståelse

Klimaforståelse (denne side)
Klimaforandringer og global opvarmning
– Hvad er klima?
– Drivhuseffekten
– Klimazoner
– Drivhusgasser
– Klimamodeller
– Kulstofkredsløbet

Forsøg og caseopgaver

Vi har samlet alle forsøg, caseopgaver og eksperimenter på én side. Under overskrifterne Basis klimaforståelse og Klimaforandringer finder du de relevante forsøg til dette emne.

Foto: DI EnergiBranchen.

Foto: DI EnergiBranchen.

Denne artikel stammer oprindeligt fra Climate Minds, som er udviklet af Experimentarium i samarbejde med Dansk Energi og Energyminds.

Mere om klima