Udnyt grillens sidste varme og få en lækker, velgrillet pølse. Foto: Colourbox

Hvor er der mest varme, når den sidste pølse skal grilles?

Grill bare løs

I hygger jer sammen ved grillen, og aftenen går på hæld. Grillens gløder er ved at dø ud, men du kunne godt lige klemme en grillpølse mere ned. Hvor skal pølsen nu lægges på grillen for at få mest varme?

Brug mobilen og find grillens varmeste punkt

Dette er et tidspunkt, hvor det er helt i orden at hive mobilen frem. Kig i mobilens kamera, og du vil kunne se de varme områder på grillen træde kraftigere frem. Så er det bare med at lægge pølsen på risten på det sted, som lyser klarest.

Hvorfor virker det?

Kameraet opfanger grill-kullenes varmeudstråling i form af infrarødt lys. Du kan sagtens mærke varmeudstråling med din krop, men dine øjne kan ikke se infrarødt lys. Det kan mobilens kamera til gengæld, og på skærmen “oversættes” varmeudstrålingen til synligt lys. Det virker bedst, når mørket er begyndt at sænke sig.

I udstillingen Under Huden er der et varmekamera, som kan vise varmeudstrålingen fra din krop.

Flere sommerhacks

Udstillingen Under Huden tager dig med på en opdagelsesrejse i kroppen. Hør lydene af din krop, få et 3D-kig ind i en hjerne, bekæmp en ond virus i immun-spillet og se din egen krop gennem et varmekamera.
Gå til Under Huden

Du fandt vores hemmelige side!

IMG_0079_webGodt fundet – og velkommen! Her har vi af og til små konkurrencer og andre finurligheder. Som for eksempel spørgsmålet om hvad denne orange bue på vores tagterrasse mon er.

Vinderen i lodtrækningen blandt de opfindsomme bud blev:

Vibeke Gerbøll fra Glostrup

Vibeke får et årskort til Experimentarium. Stort tillykke fra os her på den hemmelige redaktion.

Og hvad er svaret så?

Buen er en del af aktiviteten Sona, der kombinerer musik, lyd og regning med fysisk aktivitet. Du kan for eksempel danse stopdans og hoppe koder – alt sammen oppe på vores interaktive tagterrasse.