Hack din planlægning

Optimer din planlægning

Har du svært ved at nå alt det, du oprindeligt havde planlagt i løbet af arbejdsdagen. Det er der måske en rigtig god grund til! Læs med her.

Optimér din planlægning

De fleste bestræber sig på at lægge en realistisk tidsplan for sine arbejdsopgaver. Men hvorfor er det så, at du sommetider oplever, at du ikke når halvdelen af, hvad du egentlig havde planlagt?

Tue Isaksen, Cand. Psych. og chefkonsulent i Arbejdsmiljøcentret Human House, har højst sandsynligt forklaringen på, hvorfor din tidsplan skrider:

”Når de fleste mennesker planlægger deres tid, glemmer de at sætte tid af til at rekoncentrere sig. De glemmer simpelthen at sætte tid af til de forstyrrelser, der uundgåeligt vil være i løbet af en arbejdsdag – og glemmer derudover også at sætte tid af til at interaktion med sine kolleger,” fortæller Isaksen.

Din plan skrider, når du planlægger din tid uden at inkorporere snakken ved kaffemaskinen eller glemmer at medregne, at din kollega fortæller dig om den fantastiske middag han spiste i går.

Du skal derfor huske at medregne en vis mængde tid til forstyrrelser og ikke mindst tid til at genskabe koncentrationen, når du laver en realistisk plan for, hvad du skal nå i løbet af din arbejdsdag.

”Hvis du formår at lægge en realistisk plan, hvor du tager højde for forstyrrelser, undgår du at føle det pres, som du ellers sætter dig selv under, når du laver en urealistisk tidsplan. Derfor vil du også kunne arbejde mere effektivt i løbet af dagen,” rådgiver Isaksen.

Sidder du på storrumskontor?

Sidder du i et åbent kontorlandskab, er det især vigtigt at medregne forstyrrelser og tid til at rekoncentrere sig.

Studier viser, at menneskets koncentrationsevne påvirkes negativt af storrumskontorer, og at mennesker, der sidder i åbne kontorlandskaber, gennemsnitligt bruger 82 minutter af sin arbejdsdag på at rekoncentrere sig.

Storrumskontorer kan være svære, og hvis du i forvejen har lagt en stram plan for arbejdsdagen, bør du overveje at finde et nærliggende lokale med ro, så du undgår at skulle bruge unødig tid på at genskabe koncentrationen.

Få en rolig og effektiv mødedag

På Experimentarium er der rolige rammer til en fokuseret og koncentreret mødedag. Vores indbydende lyse Mødecenter giver plads til snurrige brainstorme og koncentrerede møder.

Se nærmere på vores mødefaciliteter her eller gå på opdagelse i vores fire forskellige mødepakker.

Foto: David Trood

Se mere